saté gehaktballetjes : borrelsnack met pindasaus

saté gehaktballetjes : borrelsnack met pindasaus

Wat ons betreft zijn deze saté gehaktballetjes met pindasaus de ideale borrelsnack. Ik maak de gehaktballetjes lekker pittig. Uiteraard kan je dit naar eigen smaak aanpassen. Nu zeg ik wel borrelsnack maar de saté gehaktballetjes eten wij ook regelmatig bij frietjes in het weekend. Om het nog een beetje gezond te houden kook ik er dan vaak wel sperziebonen bij. De kinderen zijn bij ons sowieso gek op gehaktballetjes. Daarom probeer ik vaak met verschillende specerijen te variëren. Zo zal een balletje gehakt nooit saai worden.

Op Familie over de Kook staan ook best wel al wat verschillende soorten. Wat dacht je van pittige gehaktballetjes met kaas. Indische gehaktballetjes in een ketjap-chilisaus maar ook de gehaktballen in bier zijn een groot succes.

recept saté gehaktballetjes

sate gehaktballetjes met pindasaus

saté gehaktballetjes met pindasaus

4.43 van 21 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 ei
  • 2,5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel pindakaas
  • 1 handje paneermeel
  • flink snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng in een schaaltje de pindakaas, met de knoflook, sambal badjak, sambal oelek, ei, korianderpoeder, bruine suiker, ketjap manis, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  • Kneed in een mengkom het gehakt met een handje paneermeel en de pindakaas marinade. Vorm hier ongeveer 16 gehaktballetjes van.
  • Verwarm de Aerofryer/Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de saté gehaktballetjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)
  • Uiteraard kan je de gehaktballetje ook in een pan bereiden. Verhit hiervoor een beetje olie en een klontje roomboter. Bak de gehaktballetjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. (vergeet ze niet regelmatig om te keren)
  • TIP: bestrooi de gehaktballetjes met een beetje gebakken uitjes, rode peper of seroendeng.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: probeer eens te variëren met het soort gehakt wat je gebruikt. Rundergehakt heeft natuurlijk een heel andere structuur en smaakbeleving dan half om half gehakt. Kipgehakt is ook erg lekker maar is soms lastiger verkrijgbaar.

saté gehaktballetjes met pindasaus

Deze saté gehakballetjes draai je in een handomdraai en dan kan je echt gaan smullen! Bestrooi eventueel de gehaktballetjes met gebakken uitjes of seroendeng. Ben je echt een pittig eter liefhebber? Bestrooi de balletjes dan met extra fijngehakte rode peper. Wil je zelf pindasaus maken? Wat overigens echt ontzettend simpel is! Check dan onderstaand recept. Binnen 5 minuten zet je een zelfgemaakte pindasaus op tafel. Ook erg lekker om stokbrood in de dippen.

Recept zelf pindasaus maken

Chinese bami maken met saté en satésaus

pittige pindasaus

4.58 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
  • 5-6 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • snuf peper
  • warm water naar eigen inzicht

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.