Deze Chinese bami maak ik heel vaak en heel graag klaar. Het is stukken goedkoper dan afhalen en je maakt het binnen mum van tijd klaar.
Als wij eters krijgen en dat is soms bijna ieder weekend dan serveer ik ook heel graag deze bami. Deze bami kan je namelijk prima voorbereiden. ‘S avonds is het dan alleen nog een kwestie van opwarmen.
Serveer er lekkere pittige saté en satésaus bij, kroepoek, tafelzuur en je maaltijd is compleet.
Recept Chinese bami
Chinese bami
Ingrediënten
- 16 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 250 gram hamblokjes
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 ei losgeklopt
- handje diepvries erwtjes of uit blik
- olie
pittige satésaus
- 2 eetlepels pindakaas grote eetlepels
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- snufje versgemalen zwarte peper
- water naar eigen dikte toevoegen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
- Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee. Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar.
- Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan. Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste maken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
Recept zelfgemaakte saté
Sorry, ik heb nog steeds het recept niet uitgeschreven voor mijn saté. Voordat wij de blog hadden kookte ik namelijk altijd op gevoel en was het scheutje….dit…dat…snufje…zus…zo.
Nu werk ik tegenwoordig mijn recepten uit maar dit heb ik nog niet gedaan voor mijn gemarineerde kip. Wil je bij de Chinese bami wel mijn gemarineerde kip maken dan moet je het doen met de ingrediëntenlijst en zelf op gevoel dit toevoegen.
Ik marineer mijn kip altijd de avond ervoor of anders in de ochtend. Wat heb je nodig voor 4 personen:
-600 gram kipfilet
-flinke scheut ketjap manis
-2 teentjes knoflook, geraspt
-1,5 cm verse gember geraspt
-1 eetlepel sambal badjak
-scheutje honing of een beetje bruine suiker
-snufje peper en zout
-klein beetje sesamolie of zonnebloemolie
Alles goed mengen en dus zolang mogelijk laten marineren. Vervolgens op de bbq, grill of gewoon in de koekenpan goudbruin en gaar bakken.
Ik persoonlijk vind zelfgemaakte Chinese bami lekkerder dan die van de afhaal Chinees. Het voordeel is dat je ook heel makkelijk grotere hoeveelheden kan maken en dus is het een ideaal gerecht als je eters krijgt. Ook erg lekker is om een scheutje ketjap manis erdoorheen te mengen.
Het lekkerste resultaat krijg je als je de mie ruim van te voren hebt gekookt zodat deze goed kan afkoelen. Ik doe dit meestal een avond van te voren en besprenkel de gekookte mie dan met olie tegen het plakken.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken