Chinese bami maken met saté en satésaus

Chinese bami maken met saté en satésaus
Deel met je vrienden:

Deze Chinese bami maak ik heel vaak en heel graag klaar. Als wij eters krijgen, en dat is bijna ieder weekend, dan serveer ik ook heel graag deze bami. Deze bami kan je namelijk prima voorbereiden, zodat het s’avonds alleen nog een kwestie van opwarmen is. Serveer er lekkere pittige saté en satésaus bij, kroepoek, tafelzuur en je maaltijd is compleet. Het is stukken gezonder dan wanneer je Chinees eten afhaalt en het is ook stukken goedkoper. 

recept Chinese bami

Chinese bami

2.34 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei losgeklopt
  • handje diepvries erwtjes of uit blik
  • olie

pittige satésaus

  • 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • snufje peper
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
  • Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de ontbijtspek , sambal en de knoflook. Voeg een 1/2 theelepel trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee. Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan. Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste maken nadat je de bami klaargemaakt hebt.

 

Recept saté voor bij de Chinese bami

Sorry, ik heb nog steeds het recept niet uitgeschreven voor mijn saté. Voordat wij de blog hadden kookte ik namelijk altijd op gevoel en was het scheutje….dit…dat…snufje…zus…zo. Nu werk ik tegenwoordig mijn recepten uit maar dit heb ik nog niet gedaan voor mijn gemarineerde kip. Wil je bij de Chinese bami wel mijn gemarineerde kip maken dan moet je het doen met de ingrediëntenlijst en zelf op gevoel dit toevoegen. Ik marineer mijn kip altijd de avond ervoor of anders in de ochtend. Wat heb je nodig voor 4 personen:

-600 gram kipfilet
-flinke scheut ketjap manis
-2 teentjes knoflook, geraspt
-1,5 cm verse gember geraspt
-1 eetlepel sambal badjak
-scheutje honing of een beetje bruine suiker
-snufje peper en zout
-klein beetje sesamolie of zonnebloemolie

Alles goed mengen en dus zolang mogelijk laten marineren. Vervolgens op de bbq, grill of gewoon in de koekenpan goudbruin en gaar bakken.

recept Chinese bami
Ik persoonlijk vind zelfgemaakte Chinese bami lekkerder dan die van de afhaal Chinees. Het voordeel is dat je ook heel makkelijk grotere hoeveelheden kan maken en dus is het een ideaal gerecht als je eters krijgt. Ook erg lekker is om een scheutje ketjap manis erdoorheen te mengen.
Chinese bami maken
Het lekkerste resultaat krijg je als je de mie ruim van te voren hebt gekookt zodat deze goed kan afkoelen. Ik doe dit meestal een avond van te voren en besprenkel de gekookte mie dan met olie tegen het plakken.

Onderstaande recepten met kip vind je misschien ook lekker