Deze sandwich met prosciutto en mozzarella is wat ons betreft echt een heerlijk broodje om te eten in de zomer. Het broodje staat gelukkig in een handomdraai op tafel. Wanneer het echt heel warm is, dan eten wij graag een lichte avondmaaltijd. Deze sandwich staat dan ook regelmatig op het menu in de zomer. Wil je een keertje uitgebreid lunchen? Dan ga je van dit goedgevulde broodje ook erg blij worden.
Italiaanse sandwich
De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om de simpele maar wel zeer smaakvolle recepten. Deze sandwich is niet een authentiek Italiaans recept maar bevat zeker wel de Italiaanse smaken. Naast prosciutto en mozzarella gaat er op de sandwich ook nog een citroen-pesto mayonaise, pijnboompitten en plakjes tomaat.
citroen-pesto mayonaise
Voor de pesto gebruik ik geen zelfgemaakte pesto maar wel een verse pesto uit de supermarkt. Die zijn iets duurder dan de pesto’s uit een potje maar wij vinden deze wel nét iets lekkerder. Laat jouw portemonnee dit budget niet toe, gebruik dan gewoon wel pesto uit een potje. (ook dan blijft de sandwich erg lekker) De pesto meng je met twee flinke eetlepels mayonaise. Om een extra frisse smaak aan de pesto mayonaise te geven voeg ik ook nog het sap van een halve citroen toe.
Tomaten
Heerlijk genieten buiten van een super lekkere sandwich. Dat het maar een hele mooie zomer mag gaan worden. Gebruik voor dit recept wel goede rijpe tomaten. Die bevatten namelijk veel meer smaak! De tomaten op de foto zijn van Fresh Land. Deze heerlijke box kregen wij opgestuurd en ik wist niet dat er zoveel smaakverschil in tomaten zou zitten. De komende tijd ga je dus nog veel meer lekkere recepten op de blog zien met tomaat in de hoofdrol 🙂
Recept sandwich met prosciutto en mozzarella
Sandwich met prosciutto en mozzarella
Ingrediënten
- 4 sneeën vers brood dik gesneden
- 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
- 50 gram pesto
- 3 eetlepels mayonaise
- 1/2 citroen sap nodig
- 100 gram prosciutto
- 3 of 4 grote tomaten in plakjes gesneden
- 25 gram pijnboompitten
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snuf zeezout
- snuf pul biber of chilivlokken
- extra vierge olijfolie
- 100 gram gemengde sla
Instructies
- Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Meng de pesto met de mayonaise en het sap van een halve citroen.
- Smeer het brood in met een laagje citroen-pesto mayonaise. Leg hierop wat sla, verdeel de tomaten, prosciutto, mozzarella en pijnboompitten eroverheen.
- Verdeel nog wat dotjes citroen-pesto mayonaise over het brood. Drizzle extra vierge olijfolie eroverheen en bestrooi met versgemalen zwarte peper, zeezout en pul biber/chilivlokken.
- Eet smakelijk!
- TIP: ook lekker is om het brood met olijfolie te besprenkelen en even kort te roosteren.
sandwich met prosciutto en mozzarella
Andere lekkere zomerse broodjes
Eet jij ook graag in de zomer een broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Kruidige Italiaanse kip op brood, Turks brood met kruidig gehakt of maak eens een broodje pulled chicken.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.