Puntpaprika soep met tomaat. Wanneer zelfs de kids twee keer een schaaltje willen, dan weet je dat de soep geslaagd is.
Is het een puntpaprika soep of is het een tomatensoep? Er gaat meer paprika in dan tomaat, dus je mag zelf kiezen. Deze soep is in ieder geval erg lekker én gezond!
Puntpaprika soep
Onze kinderen vinden paprika echt helemaal niet lekker en vaak wordt dit dan ook uit de gerechten geplukt. Daarom durfde ik het niet aan om een soep met alleen maar paprika te maken.
Door tomaat toe te voegen is de paprika smaak niet zo overheersend en ik weet dat een tomatensoep er altijd wel ingaat. Zowel Beaudine als Amaranthe (de grootste lastpost) waren helemaal weg van de soep.
Nu is puntpaprika natuurlijk wel iets zoeter dan gewone paprika, dus ik ga de volgende keer een geroosterde paprikasoep maken. Kijken of ze dat net zo lekker vinden.
recept puntpaprika soep met tomaat
puntpaprika soep met tomaat
Ingrediënten
- 3 puntpaprika’s in stukjes gesneden
- 2 trostomaten in blokjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 groentebouillonblokjes
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder (mag uiteraard ook meer)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout zout = optioneel
- scheutje olie
- 1/2 eetlepel suiker
- handje verse petereselie fijngehakt en optioneel
Instructies
- Verhit in een stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout.
- Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de specerijen eventjes kort mee.
- Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 verkruimelde bouillonblokjes toe samen met de suiker en 750 ml lauwwarm water. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
(punt) paprika soep met tomaat
Deze puntpaprika soep viel gelukkig goed in de smaak. Hier was ik super blij mee, omdat de kinderen normaal gesproken nooit paprika willen eten en nu wel 🙂 Ongemerkt krijgen ze dus een hoop extra vitaminen naar binnen.
Ik heb dit keer een 1/4 theelepel chili gebruikt. De chilipeper uit de Turkse supermarkt (waar ik vaak mijn kruiden haal) veel pittiger is dan uit de “reguliere” supermarkt. De eerste keer had ik gewoon een hele theelepel gebruikt maar toen sloegen de vlammen eruit hahaha. Gelukkig met extra suiker viel het op te lossen maar het was echt wel te pittig geworden.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken