Pulled chicken wraps. Deze wraps zijn heerlijk voor bij de lunch. Echter kunnen ze ook prima als (zomerse) avondmaaltijd gegeten worden. De wraps zijn namelijk super goed gevuld. Daarbij heb je vaak in de zomer toch niet zo mega honger ‘s avonds.
De combinatie van de kruidige pulled chicken salade en de krokante tortilla chips is echt een feestje in je mond
Pulled chicken
Als je ons langer volgt dan kan het je niet ontgaan zijn dat wij graag recepten maken met pulled chicken. De structuur van pulled chicken vinden wij enorm lekker. Je kunt qua kruiden en specerijen ook enorm variëren.
Zo eten wij graag de wraps met pulled chicken en coleslaw maar ook de Indische pulled chicken staat hier regelmatig op het menu.
Welke kip gebruiken
Zelf gebruik afwisselend kipfilet of kippendijfilet. Het voordeel van kippendijfilet is dat de kip nog malser blijft. Toch vind ik soms juist het iets stevigere van kipfilet ook erg lekker. Je kunt dus eigenlijk geen verkeerde keuze maken.
Hoe maak je pulled chicken
Voor deze pulled chicken kook ik eerst de kip in bouillon. Vervolgens trek ik met twee vorken (met vork en mes kan ook) de kip uit elkaar. Zo simpel is het dus om “pulled chicken” te maken.
Je ziet soms ook filmpjes dat mensen de kip fijnmalen met een elektrische garde. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Ik kan helaas dus niet zeggen of dit echt een top oplossing is. Mocht jij dit weleens geprobeerd hebben, laat mij dan vooral weten of het écht zo handig is als het eruit ziet.
Salade
De vulling van de pulled chicken wraps is eigenlijk ook erg lekker om als salade te eten. De pulled chicken meng je namelijk met bosui, tomaat, avocado en komkommer. Vervolgens breng je die vulling op smaak met chilisaus, sriracha, cheddar en verschillende specerijen.
Voeg een zak gemengde sla toe en voilà je hebt een heerlijke zomerse salade. Je zou de salade eventueel nog kunnen uitbreiden met bonen en/of mais.
Dit zou je overigens ook voor in de wraps kunnen doen. Helaas lusten onze kinderen alleen echt niet zo graag bonen. Vandaar dat ik dit bijna nooit in recepten gebruik.
Super jammer! Ik en Jan Willem zijn namelijk wel gek op bonen. Soms maak ik daarom ook weleens twee verschillende vullingen. Eentje voor de kids en eentje voor Jan Willem en mijzelf. Dan is het probleem ook opgelost.
Recept pulled chicken wraps
Pulled chicken wraps
Ingrediënten
- 3 stuks kipfilet
- 1 kipbouillonblokje
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- 1 eetlepel sriracha
- 3 stengels bosui in dunne ringetjes gesneden
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 2 stuks trostomaat in blokjes gesneden, zonder vruchtvlees
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden, zonder zaadlijst
- 75 gram geraspte cheddar
CRÈME FRAÎCHE DIP
- 250 gram crème fraîche
- 1 eetlepel citroensap
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel sriracha
EXTRA'S
- 8 medium wraps of 4 grote wraps
- 150 gram tortilla chips smaak naar eigen keuze, ik gebruik sweet chili
- 150 gram gemengde sla
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de crème fraiche dip en zet in de koelkast tot gebruik.
- Breng een grote pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets erin, zet het vuur iets lager en laat de kip 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot deze gaar is. Trek de kip met twee vorken (of met vork en mes) uit elkaar. (Dat is je pulled chicken)
- Doe de kip in een mengkom. Voeg alle specerijen, sweet chilisaus, sriracha, cheddar, bosui, tomaat en avocado toe en meng goed door elkaar.
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Beleg de wraps met een beetje sla, daarop de pulled chicken en verdeel een beetje van de tortillachips eroverheen. Rol de wraps op en dip in de crème fraîche dip. Je kunt ook de crème fraîche dip op de wrap al smeren.
- TIP: ook lekker met extra guacamole en salsa dip. TIP: voeg ook eens bonen en mais aan de pulled chicken mengsel toe.
pulled chicken wraps met tortilla chips
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken
Heerlijke smaken weer. En ja ik doe het met de mixer ipv met de vorken. Wel zet ik mijn bak in de wasbak, want kan wat rond spetteren. En zo klaar!
Beste Jacqueline,
Gelukkig is het gerecht zo goed in de smaak gevallen. Ik heb vaker gehoord van mensen dat ze de mixer gebruiken…zelf nog nooit geprobeerd maar ga ik zeker een keertje doen 🙂