Deze pompoensoep met tomaat en paprika geeft je echt een flinke vitamine boost. Gelukkig is de soep niet alleen heel erg gezond maar ook ontzettend lekker. Ook verwarmd de soep je lekker op doordat hij zowel kruidig als pittig is. Uiteraard kan je de hoeveelheid pit geheel naar eigen wens aanpassen. Deze pompoensoep vinden wij thuis het lekkerste als hij een dagje heeft kunnen staan. Zo trekken alle smaken goed in. Wil je liever niet wachten, dan is dat uiteraard ook geen probleem. Eet dan de soep gewoon meteen.
Ik gebruik voor dit recept een flespompoen die ik zowel schil als in kleine stukjes snijd. Uiteraard zonder de pitjes en de lange draden “vruchtvlees”. Nu zijn er veel mensen die een flespompoen niet schillen omdat je in principe de schil gewoon kunt eten. Doe dus gewoon wat jijzelf prettiger en lekkerder vindt. Deze soep is ook goed te combineren met andere groenten. Voeg bijvoorbeeld ook eens stukjes courgette of wortel toe.
recept pompoensoep met tomaat en paprika
pompoensoep met tomaat en paprika
Equipment
- soeppan of stoofpan
Ingrediënten
- 1 stuk flespompoen geschild en in stukjes gesneden
- 2 stuks paprika kleur maakt niet uit, in stukjes gesneden
- 2 trostomaten in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,5 theelepel korianderpoeder
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde tijm
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- 1 theelepel suiker meer naar smaak
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- handje peterselie of koriander fijngehakt
- extra vierg olijfolie
- 1250 milliter water ik gebruik heet water
Instructies
- Verhit in een soeppan of stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber, korianderpoeder en gedroogde tijm toe. Bak de kruiden even kort mee.
- Voeg vervolgens de stukjes paprika, pompoen en tomaat toe. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 2 bouillonblokjes en schenk 1250 ml (heet) water in de pan. Voeg de suiker toe, leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat verse peterselie of koriander.
- TIP: ook lekker is om de helft water en de helft kokosmelk te gebruiken. Blijft de soep naar je smaak te waterig? Dik de soep in met een maïzena papje. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg een beetje extra water of kokosmelk toe.
- TIP: ook lekker is om wat krokant gebakken spekjes vlak voor serveren aan de soep toe te voegen.
herfstige pompoensoep
Een simpele, gezonde en makkelijk te maken pompoensoep met tomaat en paprika. Geef jezelf een vitamine boost! Onze kinderen zijn helemaal verzot op deze soep. Wij blij….kinderen blij 🙂 Ongemerkt eten ze op deze manier een hoop groenten.
gezonde pompoensoep met tomaat en paprika
bewaar onderstaande foto op je eigen Pinterestpagina:
Andere lekkere soep recepten
klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
CURRYSOEP MET THAISE ROERBAKGROENTEN EN KIP:
CHINESE TOMATENSOEP MET GEHAKTBALLETJES:
INDONESISCHE TOMATENSOEP MET KIP EN PINDAKAAS:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken