2stukspaprikakleur maakt niet uit, in stukjes gesneden
2trostomatenin stukjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
1,5groentebouillonblokje
1 flinketheelepelkorianderpoeder
1 flinketheelepelkerriepoeder
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelsgedroogde tijm
flinkesnufpul biberof chilivlokken
1theelepelsuikermeer naar smaak
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
handje peterselie of korianderfijngehakt
extra vierg olijfolie
1literwater
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit in een soeppan of stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber, korianderpoeder en gedroogde tijm toe. Bak de kruiden even kort mee.
Voeg vervolgens de stukjes paprika, pompoen en tomaat toe. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1,5 bouillonblokje erbij en schenk het water erbij. Voeg de suiker toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur iets zachter, laat de soep met de deksel op de pan leg de deksel op de pan 20 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met extra peper en/of zout. Bestrooi met wat verse peterselie of koriander.
TIP: ook lekker is om de helft water en de helft kokosmelk te gebruiken. Blijft de soep naar je smaak te waterig? Dik de soep in met een maïzena papje. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg een beetje extra water of kokosmelk toe.
TIP: ook lekker is om wat krokant gebakken spekjes vlak voor serveren aan de soep toe te voegen.