Pizza met pistache pesto en kaas. Deze pizza is zo ontzettend lekker, dit wil je iedere week eigenlijk wel eten. Ik zeg smullen maar.
Je kunt deze pizza maken met kant en klaar pizzadeeg of met zelfgemaakt pizzadeeg. Ik heb dit keer diepvries pizzadeeg van de AH gebruikt. (no spon just fan) Soms heb ik ook gewoon geen zin om lang in de keuken te staan namelijk. Nep foodie hé 😉
Eet jij net zoals ons graag pizza, probeer dan ook eens de volgende recepten: pizza met champignons en tomatensaus, tuna melt pizza of maak eens de pizza met pittige rookworst en kaas.
Pistache pesto
De “ster” van deze pizza is de zelfgemaakte pistache pesto. Deze pesto is momenteel onze nieuwe verslaving en smeer ik het liefst overal op 🙂
Je kunt eventueel ook gewoon kant en klare pistache pesto kopen of gebruik gewoon “normale” pesto.
Welke kaas gebruiken
Zelf houd ik niet zo van mega uitgesproken kazen, dus op deze pizza gebruik ik geen schimmelkaas. Ik heb ervoor gekozen om geraspte mozzarella en Grana Padano te gebruiken.
Ook lekker is om jong belegen en extra belegen te gebruiken. Ben jij nu wel een enorme liefhebber van schimmelkaas, voeg gerust een paar stukjes toe 🙂
Pizza met pistache pesto en kaas
Pizza met pistache pesto en kaas
Ingrediënten
- 8 eetlepels pistache pesto
- 2 pizza bodems
- 1/2 courgette in plakjes gesneden
- 125 gram champignons in plakjes gesneden
- snuf versgemalen zwarte peper
- snufje chilivlokken
- 100 gram geraspte mozzarella
- 75 gram Grana Padano flakes
- handje basilicum grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven of bbq voor op 220 graden..of als het kan op 240 graden. (niet iedere oven kan zo warm worden) Wanneer je de pizza in de oven bereid, zet dan een bakplaat of pizzasteen in de oven. Op de bbq gebruik je sowieso een pizzasteen.
- Smeer het pizzadeeg in met de pistache pesto…ongeveer 3 eetlepels per pizza. Verdeel er vervolgens de geraspte mozzarella en grana padano overheen. Leg de plakjes courgette en champignons op de pizza, bestrooi met versgemalen zwarte peper en een snufje chilivlokken.
- Bak de pizza in oven of op de bbq tot de pizza gaar en goudbruin is. (afhankelijk van hoe heet je oven of bbq is duurt dit 5 tot 15 minuten)
- Wanneer de pizza uit de oven komt, bestrooi deze dan met de grof gehakte basilicum en verdeel er de overgebleven pistache pesto overheen. Eet smakelijk!
- TIP: wanneer je geen pizzaschep hebt om je belegde pizza mee op te scheppen, beleg dan de pizza op de bakplaat zodat je geen geknoei krijgt of een pizza die met topping en al door de zwaarte uit elkaar scheurt.
- TIP: het is ook erg lekker om nog een beetje citroenrasp over de pizza te raspen wanneer de pizza uit de oven komt.
Pizza met pistachepesto
TIP: ook erg lekker is om nog eventueel plakjes prosciutto of mortadella toe te voegen aan de pizza. Doe dit wel nadat de pizza gebakken is in de oven. Hopelijk ga jij net zo smullen van deze pizza als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.