Pizza hete kip met avocado

Pizza hete kip met avocado
Deel met je vrienden:

Wij eten het liefst iedere week wel een keertje pizza. Deze pizza met hete kip en avocado is onze nieuwste verslaving. De combinatie van de hete kip met het zoetige van de tomatensaus en het romige van de avocado is echt zo lekker! Het recept vraagt wel iets meer voorbereiding omdat je de kip eerst even moet koken voordat je het op de pizza kan gebruiken. Nu maak ik bijna altijd zelf mijn pizzabodem maar je kan uiteraard ook gewoon een kant en klare pizzabodem gebruiken. Het recept om zelf een pizzabodem te maken evenals de tomatensaus zal ik ook hieronder plaatsen. Ook een erg lekkere pizza om te maken is een pizza met tonijn en gekarameliseerde ui of wat dacht je van een Mexicaanse pizza. Variatie mogelijkheden genoeg dus!

recept pizza met hete kip

Pizza met hete kip en avocado

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems recept staat op onze site
  • tomatensaus voor pizza recept staat op onze site
  • 2 kipfilets
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 3 theelepels sriracha
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 avocado's in blokjes gesneden
  • gemengde sla optioneel

Instructies

  • Als je zelf je pizzabodems en tomatensaus wilt maken, dan moet je dit als eerste doen. (de aangeven tijd is exclusief het eventueel zelf maken van je pizzabodem en/of saus)
  • Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilets hierin en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Haal de kipfilets uit de pan en trek met 2 vorken (of met mes en vork) uit elkaar. Breng de geplukte kip op smaak met de sriracha, peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en gedroogde peterselie.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Beleg de pizzabodems met tomatensaus. Bestrooi met een klein beetje geraspte kaas. Leg hierop de hete kip. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Scheur de mozzarella over de pizza's en bestrooi eventueel nog met een snufje peper. Bak de pizza's in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Let goed op je oven, want dit kan per oven verschillen. (uiteraard kan je de pizza's ook op de bbq bereiden) Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes.
  • Besprenkel de pizza's met extra sriracha, leg de avocado blokjes erop en eventueel een handje sla.

Laat je niet afschrikken door alle recepten. Het is natuurlijk helmaal aan jou de keuze wat je allemaal wel of niet zelf wilt maken. Geen probleem als je een kant en klare pizzabodem en tomatensaus gebruikt. Ik heb nog wel een tip voor je als je wel zelf je tomatensaus wilt maken. Gebruik hiervoor de Multi Polpa van Mutti. Die tomaten zijn namelijk echt zo lekker en dat proef je echt terug op je pizza. Het merk Mutti heeft eventueel ook een kant en klare pizzasaus, die is ook lekker. Whahaha en nee, ik krijg niet betaald om dit te vermelden.

recept pizzabodem maken

Pizzadeeg zelf maken basisrecept

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 150 milliliter water Lauwe warm, zeker niet te warm voor het gist.
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  • Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  • Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  • Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  • Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  • Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  • Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  • Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!

recept pizzasaus maken

kruidige en pittige pizzasaus

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 grote pizza's

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel gedroogde oregano
  • 1 flinke theelepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel suiker of meer als je een zoetere saus wilt
  • scheut olijfolie extra vierge

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een koekenpan. Zet deze op middelhoog vuur en verwarm de saus tot deze kookt al roerend. Zet het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Wil je echt een dikke saus, laat hem dan langer pruttelen. Giet er vervolgens een scheutje olijfolie extra vierge overheen.

Voel je overigens vrij om extra groenten op de pizza te doen. Denk hierbij aan eventueel paprika, courgette, aubergine en champignons. De pizza kan je maken in de oven of op de bbq….maar net wat je zelf lekkerder vindt. Ik gebruik wel altijd een pizzasteen. Zowel in de oven als op de bbq. Je pizza krijgt door het gebruik van een pizzasteen namelijk een super krokante bodem. Mocht je nu geen pizzasteen hebben, zet dan tijdens het voorverwarmen een bakplaat in de oven en leg je pizza hierop.

pizza met hete sriracha kip

recept pizza met hete sriracha kip

Deze pizza met hete kip is nog veeeeeeel lekkerder als je er nog een (beetje) extra sriracha overheen besprenkelt. Zelfs Beaudine vond de pizza super lekker en dat terwijl hij toch behoorlijk pittig was. Tijdens het uitrollen van het pizzadeeg gebruik ik ook vaak semola. Dit is een Italiaanse bloem, waardoor je een heerlijke knapperige bodem krijgt. Dit is gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar en staat bij de pasta’s ipv van bij de bloem/meel producten.

recept pizza hete kip met sriracha, sla en avocado

Behalve dat de pizza erg lekker is, ziet dit er toch ook super mooi uit. Geen straf om je vrienden/familie voor te schotelen.