pizza met tonijn, ui en tijm

pizza met tonijn, ui en tijm

Deze pizza met tonijn, ui en tijm is echt waanzinnig lekker! Het allerliefst eten wij 1x in de week pizza maar ik moet ook een beetje om de lijn denken, dus doen we dit maar niet. Ik maak eigenlijk 99% van de tijd zelf pizza’s. Zelf pizza maken is namelijk super simpel en (vaak) veel lekkerder dan kant en klare pizza’s. Eén van de meest favoriete toppings bij ons thuis is een pizza met tonijn en gekarameliseerde ui en tijm. Het is misschien iets meer werk maar dit proef je er zeker vanaf. Ik gebruik zelf het liefst verse tijm, wil je sneller te werk gaan dan kan je dit eventueel vervangen voor gedroogde tijm.

RECEPT PIZZA MET TONIJN

Recept Afdrukken
pizza met tonijn
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaanse
Porties
pizza's
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaanse
Porties
pizza's
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op minimaal 225 graden. Als je verse tijm gebruikt, snijd deze dan eerst zeer fijn (zonder de dikke steeltjes).
  2. Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sambal en de honing toe en bak dit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tijm toe. Laat de uien ongeveer 10 minuten zachtjes karameliseren. (vergeet niet tussentijds de uien om te scheppen)
  3. Bestrooi de pizzabodems met geraspte kaas. Verdeel de tonijn en de uien over de pizza's. Leg er de gescheurde mozzarella (of bolletjes) overheen en bestrooi met wat extra peper. Bak de pizza's in de oven gaar. De tijd verschilt per oven en of je kant en klare of zelfgemaakte pizzabodems gebruikt. (dit staat aangegeven op de verpakking)
Deel dit Recept

 

recept zelf pizzabodem maken

Recept Afdrukken
Pizzadeeg zelf maken basisrecept
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pizza's
Ingrediënten
Maaltijd Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pizza's
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  2. Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  3. Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  4. Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  5. Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  6. Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  7. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  8. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  9. Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!
Deel dit Recept

 

Deze tonijn pizza met gekarameliseerde uien is echt absoluut één van onze favoriete pizza’s. Ik gebruikte dit keer tonijnstukken in olie maar persoonlijk vind ik die in water lekkerder voor op de pizza. Het loont wel echt de moeite om verse tijm te gebruiken, dit geeft echt heel veel meer smaak.
ZELF JE TOMATENSAUS MAKEN: Ik maak nooit op dezelfde manier mijn tomatensaus, het is maar net waar ik zin in heb welke toppings ik ga gebruiken op mijn pizza’s. Voor deze pizza heb ik de volgende tomatensaus gemaakt: 1 klein blikje tomatenpuree snuf peper en zout 1 tl paprikapoeder 1 tl suiker 1 tl sambal badjak 1/2 tl kerriepoeder 1/2 tl knoflookpoeder Doe het blikje tomatenpuree in een pan en voeg alle overige ingrediënten toe. Verwarm dit kort op het vuur en voeg naar eigen inzicht water toe. Roer alles goed door tot je de gewenste dikte saus hebt. Deze tomatensaus voor op je pizza is dus in 2 minuten klaar.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker