Pittige roomkaas met jalapeño. Deze roomkaas is heerlijk op een broodje, als dip voor chips, op stokbrood of eet de roomkaas op een toastje.
Roomkaas met jalapeño
Ik gebruik zelf voor deze roomkaas een naturel roomkaas. Vaak gebruik ik Philadelphia maar een huismerk kan natuurlijk ook gewoon prima.
Voordeel van Philadelphia roomkaas/zuivelspread is dat de structuur steviger is dan de goedkopere merken. Die willen nog weleens wat “waterig” van structuur worden wanneer je het gaat mengen met andere ingrediënten.
Nadeel van Philadelphia roomkaas is dat het vrij prijzig is. (lang leve dus aanbiedingen) Daarom gebruik ik ook weleens een ander merk. Het is niet zo dat de roomkaas met jalapeño dan ineens niet meer lekker is.
Wanneer ik overigens het woord roomkaas gebruik is er nogal eens verwarring. Ik zeg en schrijf altijd roomkaas. Veel mensen noemen het ook wel zuivelspread en vinden dat alleen Monchou een roomkaas is.
Voor dit recept gebruik ik in ieder geval nooit Monchou.
De pittige roomkaas met jalapeño is erg lekker op dit broodje salami.
Jalapeño
Je hebt verse jalapeño’s en jalapeños’ uit blik. Om deze roomkaas te maken kan je beide varianten gebruiken. Zelf gebruik ik voor dit recept echter het liefst een verse jalapeño.
Er gaat door de roomkaas 1 zeer fijngehakte jalapeño en een theelepel sriracha. Beide zijn lekker pittig maar ze geven allebei een andere smaak. Wil je de roomkaas niet al te pittig maken? Laat dan de sriracha achterwege of gebruik van allebei de helft van de hoeveelheden.
De roomkaas breng ik verder nog op smaak met verse knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en gedroogde peterselie.
Andere lekker roomkaas varianten: kruidenroomkaas met verse kruiden of maak eens een bieslook roomkaas. Allebei super simpel en allebei ook super lekker!
recept pittige roomkaas met jalapeño
Pittige roomkaas met jalapeño
Ingrediënten
- 200 gram naturel roomkaas Philadelphia of huismerk
- 1 verse jalapeño zeer fijngehakt
- 1 theelepel sriracha
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 teentje knoflook geraspt
Instructies
- Meng de roomkaas/zuivelspread met de jalapeño, peper, zout, knoflook, peterselie en sriracha.
- Klaar is kees! Eet smakelijk.
- De roomkaas is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Bij ons krijgt het die kans alleen nooit.
pittige roomkaas
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.