Pittige gehaktballetjes met kaas. Deze gehaktballetjes met kaas waren echt zo waanzinnig lekker. Echt een aanrader om een keertje te maken.
Pittige gehaktballetjes met kaas
Ik maakte deze gehaktballetjes om ze in onze nieuwe Princess Aerofryer te testen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het een succes zou worden. Mijn verwachting was namelijk dat ze erg droog zouden worden en daardoor dus ook taai. Nou, niets was minder waar. Super smeuïg zijn ze geworden en de smaak was echt zo goed!
Nu klinkt dit super arrogant maar ik weet zeker dat als je deze pittige gehaktballetjes met kaas gaat maken de “mmmmmm” je om de oren zullen vliegen. Wij aten de gehaktballetjes als snack met mayonaise, uiteraard zelfgemaakt, maar ze zijn ook lekker met pindasaus.
Airfryer, koekenpan of in de oven?
Ik maakte deze pittige gehaktballetjes met kaas dus in de Aerofryer (is hetzelfde als een Airfryer). Mocht je dit nu niet in huis hebben, dan zijn de balletjes ook erg lekker om gewoon in de pan te bakken. Je kunt de balletjes ook de oven bakken op 220 graden voor ongeveer 15-20 minuten.
Recept pittige gehaktballetjes met kaas
pittige gehaktballetjes met kaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels sambal badjak of gebruik sambal oelek voor meer pit
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 ei
- handje paneermeel
- 75-100 gram extra belegen kaas in hele kleine blokjes gesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en kneed dit goed door. Vorm er ongeveer 16 kleine gehaktballetjes van. Verwarm de Aerofryer/Airfryer voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje in het apparaat en leg daarop de gehaktballetjes. Bak de pittige balletjes 8 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden en bak nog eens 7 minuten. (ik draaide zelf de gehaktballetjes om na de eerste 8 minuten)
Je kan de pittige gehaktballetjes serveren als snack maar ze zijn ook erg lekker op een broodje of bij de bami / nasi. Nu had ik twee gehaktballetjes overgehouden om s’ avonds op de pizza te doen en dat was ook zeker voor herhaling vatbaar. Whahaha je leest, je kan er alle kanten mee op!
pittige gehaktballetjes
Deze gehaktballetjes gevuld met kaas zijn lekker pittig maar door de kaas prima in balans en dus niet te pittig. Ze zijn ook nog eens super simpel te bereiden en als je ze in een Aerofryer/Airfryer maakt ook nog eens redelijk gezond als snack.
Omdat wij wel van echt pittig houden, bestrooide ik de gehaktballetjes na het bakken nog met wat extra stukjes rode peper. De fijngesneden peterselie die je op de foto ziet heb ik wel echt alleen voor de foto eroverheen gedaan. Dat voegt in dit recept niets toe, behalve dat het mooi staat 😉
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.