Penne in tomaten kruidenroomkaas saus. Deze pasta avondmaaltijd staat binnen een half uurtje op tafel. Ik zeg smullen maar.
Tomaten kruidenroomkaas saus
Ik hoef nooit lang na te denken over een titel maar voor dit recept kwam ik er eigenlijk echt niet uit. De penne baddert namelijk niet in een tomatensaus maar ook niet ik een kruidenroomkaas saus.
Dus het klinkt misschien een beetje gek “penne in tomaten kruidenroomkaas saus” maar het is wel echt zoals het is.
De saus maak je namelijk zowel met tomatenblokjes als met kruidenroomkaas.
Boursin Cuisine
Zelf gebruik ik voor deze saus altijd een kuipje Boursin Cuisine. Als je ons langer volgt dan weet je inmiddels wel dat wij groot van zijn van Boursin. (geen spon en ik heb ook geen aandelen…was het maar waar)
Nu kan ik uiteraard in niemand zij portemonnee kijken en het nadeel van Boursin is wel dat het niet per se low budget is. Wil je dit recept maken dan kan je ook gewoon een huismerk kruidenroomkaas gebruiken.
Zelf zoek ik altijd naar aanbiedingen en wanneer ergens de Boursin in de aanbieding is sla ik meteen in.
Andere lekkere recepten met Boursin zijn: spaghetti met Boursin en verse worst, bladerdeeghapjes met salami en Boursin, hartige taart met prei en Boursin.
Penne of een andere pasta
Natuurlijk hoef je niet per se penne te gebruiken. Je kunt iedere pastasoort gebruiken die jijzelf lekker vindt. Ook erg lekker is om (verse) tortellini te gebruiken.
Deze saus is ook lekker om lasagne mee te maken….just saying 😉
Recept penne in tomaten kruidenroomkaas saus
Penne in tomaten kruidenroomkaas saus
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 500 gram gehakt rundergehakt of half om half gehakt.
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 groentebouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kuipje Boursin Cuisine of andere kruidenroomkaas
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel gebruiken
- flinke snuf chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- geraspte kaas naar keuze ik gebruik voor dit recept Grana Padano
- verse basilicum optioneel
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, de helft van het bouillonblokje, versgemalen zwarte peper en chilivlokken. Bak tot het gehakt goudbruin is.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen zonder de deksel op de pan. Roer daarna de Boursin Cuisine (of huismerk kruidenroomkaas) door de tomatensaus.
- Kook ondertussen de penne (of andere pasta) gaar volgens de gebruiksaanwijzing met de andere helft van het bouillonblokje.
- Meng de gekookte penne door de tomaten kruidenroomkaas saus. Bestrooi eventueel met fijngehakte basilicum, snuf peper, snuf chilivlokken en geraspte kaas.
- BUDGET TIP: gebruik in plaats van 500 gram gehakt 300 gram gehakt.
Penne in tomaten kruidenroomkaas saus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Lekker en makkelijk recept voor het hele gezin. Mijn kinderen zijn blij als dit op tafel komt.
Wat ontzettend leuk om te lezen dat de kids zo blij zijn als je deze penne maakt 😊
Smakelijke groetjes
Marie Louise