Pasta pesto met kip. Deze super lekkere en simpele maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel en is echt smullen geblazen.

Deze avondmaaltijd maak ik al sinds ik met Jan Willem ben gaan samenwonen en blijft na al die jaren (ruim 20 jaar) nog steeds een heerlijke maaltijd. Ben jij ook zo dop op pasta’s? Neem dan ook zeker een kijkje bij onze andere pasta maaltijden.
Pasta pesto
De klassieke combinatie van pasta met pesto kan natuurlijk alleen maar ontzettend lekker zijn 😋 Iedereen die op zichzelf gaat wonen, start volgens mij ook met het maken van pasta pesto. Zo ook ik, al heb ik de afgelopen 20 jaar wel meer specerijen toegevoegd.
Voor deze pasta kan je zelfgemaakte pesto of gewoon kant en klare pesto gebruiken. Om de pasta heerlijk romig te maken gebruik ik naast pesto ook nog kookroom. Zelf kan ik niet zo goed tegen lactose, dus gebruik ik tegenwoordig een plantaardige kookroom.



welke kip gebruiken
Waar ik normaal gesproken in gerechten graag kippendijfilet gebruik vind ik het persoonlijk lekkerder om voor dit recept juist kipfilet blokjes te gebruiken. Doordat het gerecht al zo romig is van zowel smaak als structuur mag de kip juist iets meer bite hebben. ( en nee…bite is niet hetzelfde als taai 😜 ) Wil je dit recept liever vegetarisch eten? Gebruik dan vega kip of voeg een paprika extra toe.
Eet jij ook graag gerechten met pesto? Probeer dan ook eens de volgende recepten: stokbrood met brie en pesto, pastasalade met kip en pesto of maak eens pesto twisters met kaas.
Recept pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip
Wat heb je nodig (ingrediënten)
PASTA PESTO:
- 300 gram pasta
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 paprika in kleine blokjes gesneden
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
- 100 gram pesto
- 250 mililiter kookroom
- Grana padano flakes
- handje basilicum grof gehakt
- olijfolie
KIP:
- 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- snufje chilivlokken
- 1/2 citroen raps nodig
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng de kip met alle ingrediënten.
- Kook de pasta gaar samen met het bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af.
WANNEER DE PASTA KOOKT MAAK DAN DE PESTO SAUS:
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de paprika, knoflook en kip tot de kip gaar is.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee. Voeg dan de pesto en kookroom toe en bak tevens kort mee.
- Meng de pasta door de saus en breng eventueel extra op smaak met een snuf zwarte peper en/of zout.
- Serveer de pasta met Grana Padano en de grof gehakte basilicum. Bestrooi eventueel de pasta met nog een beetje chilivlokken. Eet smakelijk 😋
- TIP: je kunt uiteraard ook andere kaas naar eigen smaak gebruiken.TIP: bestrooi de pasta eventueel met geroosterde pijnboompitten. TIP: wil je dit recept lactosevrij maken, gebruik dan plantaardige kookroom.
FAQ – Veelgestelde vragen over pasta pesto met kip
Je kunt zelf pesto maken door basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten, olijfolie en een snufje zout te mixen in een keukenmachine. Voor extra smaak kun je ook citroensap of een beetje peper toevoegen. Ook lekker is om een zelfgemaakte pistache pesto te gebruiken.
Kippendijen zijn lekker mals en sappig, maar kipfilet werkt ook goed als je een magerdere optie wilt. Marineer de kip met kruiden voor extra smaak.
Bewaar de pasta afgedekt in de koelkast en eet het binnen 2 dagen op. Wil je het langer bewaren? Vries het dan in en verwarm het later op in een pan met een scheutje water of room.
Voeg extra groenten toe zoals spinazie, courgette of broccoli om het gerecht nog voedzamer te maken en meer smaak te geven.
Ja, vervang de Grana Padano door een lactosevrije variant of gebruik edelgistvlokken voor een vergelijkbare hartige smaak. Gebruik voor de kookroom een plantaardige kookroom. Controleer ook of je pesto geen zuivel bevat.
Makkelijke én lekkere pasta avondmaaltijd voor het hele gezin

Wanneer je niet veel tijd hebt om te koken maar wel gewoon heel erg lekker wilt eten, dan zou je echt een keertje deze pasta pesto met kip “moeten” proberen. Ik beloof je dat je geen spijt gaat krijgen 😊 Mocht je dit gerecht gemaakt hebben, dan zouden wij het leuk vinden als je ons laat weten wat je ervan vond. Dit kan in onderstaande reacties of tag ons op Instagram met de #familieoverdekook