Zin in een romige pasta die snel klaar is? Deze pasta pesto met kip is al jaren één van onze favoriete maaltijden. Makkelijk, vol smaak en binnen 30 minuten op tafel. Of je nu zelfgemaakte pesto gebruikt of een potje uit de winkel, dit is comfort food waar iedereen blij van wordt.

Ben jij ook zo dol op pasta’s? Neem dan ook zeker een kijkje bij onze andere pasta maaltijden.
Pasta pesto: simpel, snel en altijd lekker
De klassieke combinatie van pasta met pesto kan natuurlijk alleen maar ontzettend lekker zijn 😋 Iedereen die op zichzelf gaat wonen, begint volgens mij met het maken van pasta pesto. Zo ook ik, al zijn er bij ons in de afgelopen 20 jaar flink wat specerijen bijgekomen.
Om het extra romig te maken, voeg ik kookroom toe. Ik gebruik een plantaardige variant, omdat ik zelf niet zo goed tegen lactose kan.




Pasta pesto met kip
Wat heb je nodig (ingrediënten)
PASTA PESTO:
- 300 gram pasta
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 paprika in kleine blokjes gesneden
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
- 100 gram pesto
- 250 mililiter kookroom
- Grana padano flakes
- handje basilicum grof gehakt
- olijfolie
KIP:
- 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- snufje chilivlokken
- 1/2 citroen raps nodig
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng de kip met alle ingrediënten.
- Kook de pasta gaar samen met het bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af.
WANNEER DE PASTA KOOKT MAAK DAN DE PESTO SAUS:
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de paprika, knoflook en kip tot de kip gaar is.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee. Voeg dan de pesto en kookroom toe en bak tevens kort mee.
- Meng de pasta door de saus en breng eventueel extra op smaak met een snuf zwarte peper en/of zout.
- Serveer de pasta met Grana Padano en de grof gehakte basilicum. Bestrooi eventueel de pasta met nog een beetje chilivlokken. Eet smakelijk 😋
- TIP: je kunt uiteraard ook andere kaas naar eigen smaak gebruiken.TIP: bestrooi de pasta eventueel met geroosterde pijnboompitten. TIP: wil je dit recept lactosevrij maken, gebruik dan plantaardige kookroom.
Welke kip gebruik je het best?
Normaal gebruik ik graag kippendijfilet, maar voor dit recept vind ik kipfiletblokjes juist lekkerder. Omdat de saus zo romig is, zorgt kipfilet voor een fijne bite. (En nee… bite is niet hetzelfde als taai 😜) Liever vega? Gebruik vegetarische kip of voeg gewoon een extra paprika toe.
💡 Tip: Deze pasta pesto met kip is ook heerlijk met spinazie of zongedroogde tomaatjes. Even kort meebakken en je hebt nog meer smaak!
Andere lekkere recepten met pesto
Eet jij ook graag gerechten met pesto? Probeer dan ook eens de volgende recepten:
Of neem eens een kijkje bij al onze makkelijke maaltijden als je nog meer inspiratie zoekt.
Veelgestelde vragen over pasta pesto met kip
Mix basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olijfolie in een keukenmachine. Voeg voor extra smaak wat citroensap of peper toe. Onze favoriet? Zelfgemaakte pistache pesto.
In de koelkast: 2 dagen. Invriezen kan ook, en opwarmen doe je het best in een pan met een klein scheutje water of room.
Spinazie, courgette of broccoli zijn erg lekkerd. Of bak wat champignons mee voor een extra hartige smaak.
Zeker! Gebruik plantaardige kookroom en een pesto zonder kaas, of vervang de kaas door edelgistvlokken.
Makkelijke én lekkere avondmaaltijd voor het gezin

Wanneer je niet veel tijd hebt om te koken maar wel gewoon heel lekker wilt eten, dan zou je echt een keertje deze pasta pesto met kip moeten proberen. Ik beloof je dat je geen spijt gaat krijgen. Wil je vaker makkelijke en lekkere recepten maken? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al onze receptvideo’s. En vond je een video leuk? Geef dan vooral een duimpje omhoog! 😊