Parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous salade met zalm. Deze frisse en gezonde salade wordt nog veel lekkerder door de honing-mosterddressing. Echt smullen dus.

parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous

Naast orzo eten wij graag ook gerechten met parelcouscous. Veel mensen kennen al wel de “normale” couscous. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Van parelcouscous ben ik dan wel weer groot fan 🙂

De korrels van parelcouscous zijn ietsjes groter dan die van ‘normale’ couscous. De smaak is daardoor romiger en de structuur vind ik daardoor ook een stuk lekkerder. Je kunt parelcouscous zowel koud als lauwwarm eten. Ideaal dus voor in soepen of salades.

Eet jij ook graag een salade? Probeer dan ook eens de volgende recepten: krokante aardappelsalade, orzo salade met gegrilde kip of maak eens de Mexicaanse salade met chipotle kip.

Recept parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous salade met zalm

Parelcouscous salade met zalm

Deze zomerse parelcouscous salade met warm gerookte zalm en honing-mosterddressing is echt ontzettend simpel te maken en super lekker om te eten.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: frisse salade, honing, honing mosterddressing, mosterd, parelcouscous, salade recepten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram parelcouscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/3 komkommer in stukjes gesneden, zonder zaadlijst
  • 125 gram radijs in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram rucola
  • 150 gram koolmix te koop sowieso bij AH
  • 150 gram warmgerookte zalm flakes
  • 150 gram feta verkruimeld

HONING-MOSTERDDRESSING

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 flinke theelepel gewone moster
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snuf chilivlokken

Instructies

  • Vul een pan met water samen met het bouillonblokje en kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (ik kookte de parelcouscous iets korter dan aangegeven stond zodat de couscous iets meer bite had)
  • Giet de parelcouscous af en spoel na met koud water. 
  • Maak… terwijl de de parelcouscous kookt… de honing-mosterddressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. 
  • Meng ik een schaal of kom de parelcouscous met de helft van de honing-mosterddressing, feta, koolmix, warmgerookte zalm, radijsje en komkommer. Serveer de overgebleven dressing apart bij de salade.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: het lekkerste resultaat krijg je als je de salade een paar uur voor serveren klaarmaakt en in de koelkast bewaard. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Parelcouscous salade met zalm en honing-mosterdsaus

salade met parelcouscous en zalm

Uiteraard hoop ik dat jij net zo gaat smullen van deze parelcouscous salade met (warmgerookte) zalm en honing-mosterdsaus. De salade is eventueel ook lekker zonder parelcouscous.