Parelcouscous salade met zalm. Deze frisse en gezonde salade wordt nog veel lekkerder door de honing-mosterddressing. Echt smullen dus.
Zelfs onze jongste dochter heeft deze salade twee keer opgeschept en geloof me…dat zegt heel wat.
Parelcouscous
Naast orzo eten wij graag ook gerechten met parelcouscous. Veel mensen kennen al wel de “normale” couscous. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Van parelcouscous ben ik dan wel weer groot fan 🙂
De korrels van parelcouscous zijn ietsjes groter dan die van ‘normale’ couscous. De smaak is daardoor romiger en de structuur vind ik daardoor ook een stuk lekkerder. Je kunt parelcouscous zowel koud als lauwwarm eten. Ideaal dus voor in soepen of salades.
Eet jij ook graag een salade? Probeer dan ook eens de volgende recepten: krokante aardappelsalade, orzo salade met gegrilde kip of maak eens de Mexicaanse salade met chipotle kip.
Recept parelcouscous salade met zalm
Parelcouscous salade met zalm
Ingrediënten
- 300 gram parelcouscous
- 1 groentebouillonblokje
- 1/3 komkommer in stukjes gesneden, zonder zaadlijst
- 125 gram radijs in dunne plakjes gesneden
- 50 gram rucola
- 150 gram koolmix te koop sowieso bij AH
- 150 gram warmgerookte zalm flakes
- 150 gram feta verkruimeld
HONING-MOSTERDDRESSING
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 1 flinke theelepel grove mosterd
- 1 flinke theelepel gewone moster
- 2 eetlepels honing
- 1,5 eetlepel citroensap
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- snuf chilivlokken
Instructies
- Vul een pan met water samen met het bouillonblokje en kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (ik kookte de parelcouscous iets korter dan aangegeven stond zodat de couscous iets meer bite had)
- Giet de parelcouscous af en spoel na met koud water.
- Maak… terwijl de de parelcouscous kookt… de honing-mosterddressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
- Meng ik een schaal of kom de parelcouscous met de helft van de honing-mosterddressing, feta, koolmix, warmgerookte zalm, radijsje en komkommer. Serveer de overgebleven dressing apart bij de salade.
- Eet smakelijk!
- TIP: het lekkerste resultaat krijg je als je de salade een paar uur voor serveren klaarmaakt en in de koelkast bewaard. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Parelcouscous salade met zalm en honing-mosterdsaus
Uiteraard hoop ik dat jij net zo gaat smullen van deze parelcouscous salade met (warmgerookte) zalm en honing-mosterdsaus. De salade is eventueel ook lekker zonder parelcouscous.
Wij hebben met zijn vieren van deze salade gegeten maar hielden wel iets over. Gelukkig was dat totaal niet erg. De volgende dag konden Beaudine en Jan Willem de salade daardoor als lunch eten. Wanneer je de salade bij een bbq serveert als bijgerecht kan je hier eventueel met 8 personen van genieten.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.