Orzo salade met gerookte zalm

Orzo salade met gerookte zalm

Deze Orzo salade met gerookte zalm en roomkaas is zowel lekker om lauwwarm te eten als koud. Afgelopen zomer hebben wij deze salade zeer regelmatig gegeten. Ik ben alleen helemaal vergeten om het uit te schrijven voor op de blog. Het is dat ik foto’s aan het terugkijken was op mijn telefoon en dat ik tot mijn schrik erachter kwam dat ik deze salade nog helemaal niet met jullie gedeeld heb. Ik ben gek op gerookte zalm maar Jan Willem vind dit eigenlijk niet zo lekker. Mocht jij ook niet zo van zalm houden, vervang dit dan voor makreel of tonijn. Probleem opgelost! Of maak mijn mijn mediterraanse Orzo salade.

Recept Oroz salade met gerookte zalm

Orzo salade met gerookte zalm

4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Mediterraanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram orzo
  • 3 bosui fijngesneden
  • 1 zak gemengde sla (150gram)
  • 125 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 65 gram pijnboompitten
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 200 gram warm gerookte zalm in stukjes gescheurd

Instructies

  • Kook de Orzo gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (dit duurt ongeveer 10 min). Meng ondertussen de roomkaas met de sap en rasp van een halve citroen, flinke snuf peper, zout en de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan.
  • Giet de Orzo af en meng met de roomkaas. Voeg de peterselie, gescheurde zalm, de gehalveerde tomaatjes, avocado, bosui en pijnboompitten toe. Als je de salade koud wilt eten, zet hem dan in de koelkast en voeg vlak voor serveren de sla toe. Anders mag je de salade meteen mengen met de sla. Bestrooi vlak voor serveren met een snufje pul biber of chilivlokken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Orzo salade met gerookte zalm en roomkaas

recept Orzo salade met gerookte zalm, avocado, tomaatjes, pijnboompitten en roomkaas
Dit is echt een super lekkere gezonde Orzo salade met gerookte zalm, roomkaas, avocado, tomaatjes en pijnboompitten. En ik zeg gezond omdat deze salade mijn interpretatie is van gezond. Ik zeg niet dat het caloriearm is 😉 Nu is warmgerookte zalm niet echt heel goedkoop, dus je kan eventueel ook zalm uit blik gebruiken. Of ook lekker met een verse makreel. 
recept Orzo salade met gerookte zalm, avocado, tomaatjes, pijnboompitten en roomkaas
Zoals gewoonlijk wil ik ook wel iets van pit terug proeven, dus ik bestrooi de salade vlak voor serveren nog met flink wat pul biber. Echt waar….heb je een Turkse supermarkt in de buurt zitten….koop dan echt een bakje/zakje pul biber. Deze gedroogde chilivlokken zitten namelijk echt bomvol smaak en zijn lekkerder dan “gewone” chilivlokken.