Panna cotta met sinaasappel

Panna cotta met sinaasappel

Panna cotta met sinaasappel. Deze fris-zoete panna cotta is lactosevrij en toch super romig. Dit toetje is echt zomers genieten.

panna cotta met sinaasappel

Panna cotta

Eén van mijn favoriete toetjes is een panna cotta. Omdat ik helaas niet zo goed tegen lactose kan, gebruik ik voor dit recept een combinatie van sojamelk en kokosmelk. Zo krijg je gelukkig toch een heerlijke romige panna cotta zonder dat je buikpijn ervan krijgt 🙂

Eet jij ook graag als toetje/dessert panna cotta? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: panna cotta met aardbeien en kokosmelk, panna cotta met salted carmel en suikerpinda’s of maak de panna cotta met citroen.

Sinaasappelsaus

De panna cotta top ik dit keer af met een ontzettend simpele sinaasappelsaus. Hiervoor kook je sinaasappelsap met suiker en maïzena tot een dikkere saus. Zo simpel is het!

Recept panna cotta met sinaasappel

panna cotta met sinaasappel

Panna cotta met sinaasappel

Wil je een super lekker en romig toetje maken? Maak dan zeker een keertje deze fris-romige panna cotta met sinaasappel klaar.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: lactosevrij, lactosevrije panna cotta, panna cotta, sinaasappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 5 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glazen

Ingrediënten

PANNA COTTA

  • 200 mililiter sojamelk
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 perssinaasappel sap nodig
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels vanille aroma

SINAASAPPELSAUS

  • 150 milliliter verse sinaasappelsap ik gebruikte twee perssinaasappels
  • 1 flinke eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel suiker

EXTRA'S ZIJN OPTIONEEL

  • geraspte kokos
  • verse bramen

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water voor ongeveer 10 minuten.
  • Verwarm in een steelpannetje de sojamelk, kokosmelk, sinaasappelsap, suiker en vanille aroma. Breng het mengsel tegen de kook aan en haal dan van het vuur.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en spatel dit door het panna cotta mengsel. Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. 

SINAASAPPELSAUS

  • Meng de sinaasappelsap, maizena en suiker in een steelpannetje.
  • Verwarm dit mengsel op middelhoog vuur tot je een dikkere saus hebt. Haal van het vuur, giet in een klein schaaltje, dek het schaaltje af en zet in de koelkast tot gebruik. 

MAAK DE PANNA COTTA AF

  • Wanneer je de panna cotta wilt gaan serveren, verdeel dan de sinaasappelsaus over de panna cotta. Voeg eventueel wat verse bramen toe en bestrooi met geraspte kokos.  Eet smakelijk! 
  • TIP: wil je de panna cotta eventueel vegan maken? vegan gelatine (vegatine) of agar agar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Panna cotta met sinaasappel

lactose vrije panna cotta met sinaasappel