Pad Thai met kip maken

Pad Thai met kip maken

Pad Thai met kip is een van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Dit smaakvolle noedelgerecht is makkelijk te maken en helemaal naar eigen smaak aan te passen.

pad thai met kip maken

Wat is Pad Thai?

Pad Thai met kip is een heerlijk en makkelijk te maken roerbakgerecht. Het bestaat uit rijstnoedels, taugé, limoen, bosui en knapperige pinda’s. Alles wordt op smaak gebracht met een simpele maar super lekkere zelfgemaakte saus. Ik heb natuurlijk mijn eigen draai aan dit recept gegeven. De saus maak ik met sojasaus, ketchup, pindakaas, honing, water, limoensap en crispy chili-olie. Dit geeft een heerlijke balans tussen zoet, zuur en hartig. Als jij niet zo van pittig eten houdt, gebruik dan een halve rode peper en minder crispy chili-olie.

Recept Pad Thai met kip

pad thai met kip zelf maken

Pad Thai met kip

Pad Thai met kip is een heerlijk Thais noedelgerecht vol smaak. Makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel. Probeer het zelf!
Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Trefwoord: gezond, makkelijke maaltijd, pad thai, snel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 175 gram rijstnoedels
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 350 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 250 gram taugé
  • 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 limoen in partjes gesneden
  • 75 gram gezouten pinda's grof gehakt
  • zonnebloemolie

zelfgemaakte woksaus

  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 flinke eetlepel pindakaas met nootjes
  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels water
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 2 theelepels crispy chili-olie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer goed door.
  • Kook de rijstnoedels volgens de verpakking samen met een half groentebouillonblokje. Spoel ze af met koud water en zet apart.
  • Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en rode peper kort tot ze lekker ruiken. (ongeveer half minuutje)
  • Voeg de kip toe en meng kort door elkaar. Voeg dan de gekookte rijstnoedels en de saus toe. Roer alles goed door elkaar, zodat de noedels bedekt zijn met de saus.
  • Voeg de taugé en lente-uitjes toe en roer alles door elkaar en verwarm nog eventjes 1 á 2 minuten mee.
  • Verdeel de Pad Thai over 4 borden. Strooi de gehakte pinda’s erover en serveer met een partje limoen.
  • TIP: ook erg lekker is om extra fijngesneden bosui en seroendeng eroverheen te strooien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zelf Pad Thai met kip maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Je kunt het ook traditioneel met garnalen bereiden of kies eens voor tofu of tempeh. Met de heerlijke zelfgemaakte saus en verse ingrediënten zet je binnen 30 minuten een makkelijke en smaakvolle avondmaaltijd op tafel waar iedereen van smult. Bij ons thuis zijn de kinderen er dol op!

Welke toppings passen erbij?

Pad Thai wordt meestal geserveerd met toppings zoals pinda’s, limoen en verse koriander en/of bosui. Deze ingrediënten geven extra crunch en frisheid aan het gerecht. Ook een beetje extra crispy chili-olie of extra taugé maakt het gerecht nog lekkerder. 😋 Ik gebruik overigens gezouten pinda’s maar je kunt ook gewone pinda’s gebruiken.

pad thai met kip