Pad Thai met kip is een van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Dit smaakvolle noedelgerecht is makkelijk te maken en helemaal naar eigen smaak aan te passen.
Wat is Pad Thai?
Pad Thai met kip is een heerlijk en makkelijk te maken roerbakgerecht. Het bestaat uit rijstnoedels, taugé, limoen, bosui en knapperige pinda’s. Alles wordt op smaak gebracht met een simpele maar super lekkere zelfgemaakte saus. Ik heb natuurlijk mijn eigen draai aan dit recept gegeven. De saus maak ik met sojasaus, ketchup, pindakaas, honing, water, limoensap en crispy chili-olie. Dit geeft een heerlijke balans tussen zoet, zuur en hartig. Als jij niet zo van pittig eten houdt, gebruik dan een halve rode peper en minder crispy chili-olie.
Recept Pad Thai met kip
Pad Thai met kip
Ingrediënten
- 175 gram rijstnoedels
- 1/2 groentebouillonblokje
- 350 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 rode peper fijngehakt
- 250 gram taugé
- 3 stengels bosui in ringetjes gesneden
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 limoen in partjes gesneden
- 75 gram gezouten pinda's grof gehakt
- zonnebloemolie
zelfgemaakte woksaus
- 5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ketchup
- 1 flinke eetlepel pindakaas met nootjes
- 2 eetlepels honing
- 5 eetlepels water
- 1/2 limoen sap nodig
- 2 theelepels crispy chili-olie
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer goed door.
- Kook de rijstnoedels volgens de verpakking samen met een half groentebouillonblokje. Spoel ze af met koud water en zet apart.
- Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en rode peper kort tot ze lekker ruiken. (ongeveer half minuutje)
- Voeg de kip toe en meng kort door elkaar. Voeg dan de gekookte rijstnoedels en de saus toe. Roer alles goed door elkaar, zodat de noedels bedekt zijn met de saus.
- Voeg de taugé en lente-uitjes toe en roer alles door elkaar en verwarm nog eventjes 1 á 2 minuten mee.
- Verdeel de Pad Thai over 4 borden. Strooi de gehakte pinda’s erover en serveer met een partje limoen.
- TIP: ook erg lekker is om extra fijngesneden bosui en seroendeng eroverheen te strooien.
Zelf Pad Thai met kip maken is gelukkig helemaal niet moeilijk. Je kunt het ook traditioneel met garnalen bereiden of kies eens voor tofu of tempeh. Met de heerlijke zelfgemaakte saus en verse ingrediënten zet je binnen 30 minuten een makkelijke en smaakvolle avondmaaltijd op tafel waar iedereen van smult. Bij ons thuis zijn de kinderen er dol op!
Welke toppings passen erbij?
Pad Thai wordt meestal geserveerd met toppings zoals pinda’s, limoen en verse koriander en/of bosui. Deze ingrediënten geven extra crunch en frisheid aan het gerecht. Ook een beetje extra crispy chili-olie of extra taugé maakt het gerecht nog lekkerder. 😋 Ik gebruik overigens gezouten pinda’s maar je kunt ook gewone pinda’s gebruiken.
Hopelijk ga jij net zo genieten van deze Pad Thai met kip als wij thuis doen! Maak hem zelf en laat ons weten wat je ervan vindt. Eet smakelijk alvast!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.