Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer goed door.
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking samen met een half groentebouillonblokje. Spoel ze af met koud water en zet apart.
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook en rode peper kort tot ze lekker ruiken. (ongeveer half minuutje)
Voeg de kip toe en meng kort door elkaar. Voeg dan de gekookte rijstnoedels en de saus toe. Roer alles goed door elkaar, zodat de noedels bedekt zijn met de saus.
Voeg de taugé en lente-uitjes toe en roer alles door elkaar en verwarm nog eventjes 1 á 2 minuten mee.
Verdeel de Pad Thai over 4 borden. Strooi de gehakte pinda’s erover en serveer met een partje limoen.
TIP: ook erg lekker is om extra fijngesneden bosui en seroendeng eroverheen te strooien.