nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken

nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken
Direct naar recept
avondeten
Aziatische
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 25 minuten
Een nasi zonder pakjes en zakjes maken is gelukkig helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker.

Een nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken. Zonder pakjes en zakjes koken kan gelukkig echt heel lekker en simpel zijn. Vandaag heb ik het recept van een heerlijke nasi. Smaakt deze nasi hetzelfde als wanneer je een zakje kruidenmix gebruikt? Nee! Dit komt ook omdat ik die nasi niet met dit recept wilde namaken. Deze nasi wordt extra lekker met een zelfgemaakte pittige pindasaus erbij.

nasi zonder pakjes en zakjes geserveerd met zelfgemaakte pindasaus, mini loempia's, plakjes komkommer en kroepoek.

Nasi op smaak brengen

Voor deze nasi gebruikte ik als smaakmakers trassi, sambal, sojasaus en een bouillonblokje. Uiteraard ontbreekt een gesnipperd uitje en knoflook ook niet. Qua groente ging ik ook voor snel en gemakkelijk. Ik heb namelijk gewoon een bak kant en klare bami groente gebruikt. Nu heb je ook een bak kant en klare nasi groente maar ik persoonlijk vind de bami mix lekkerder. Welke groente je gebruikt mag je dus helemaal zelf weten 🙂 Wil je meer lekkere en vegetarische recepten maken kijk dan ook eens bij mijn “foodie vriendin” Foxilicious.

“Deze nasi is snel te maken, ontzettend lekker om te eten en ook nog eens goedkoop”

recept nasi zonder pakjes en zakjes

nasi maken zonder pakjes en zakjes met zelfgemaakte pindasaus geserveerd met gebakken ei en komkommer

Nasi zonder pakjes en zakjes

Een nasi zonder pakjes en zakjes maken is gelukkig helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker.
4.07 van 16 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, nasi, nasi groente, rijst, zonder pakjes en zakjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Equipment

  • wok of hapjespan

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 350 gram pandan rijst
  • 600 milliliter (heet) water
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje

NASI GROENTE MENGSEL

  • 1 bak bami groente of bak nasi groente
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak houdt je van heel pittig gebruik dan sambal oelek
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1/2 groentebouillonblokje ik gebruik zelf ook vaak een hele maar dan is de nasi wel iets zouter van smaak. Dit is dus heel persoonlijk qua smaak

EXTRA

  • 4 eieren
  • pindasaus liefst natuurlijk zelfgemaakt
  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • kroepoek
  • 15 mini loempia's ik gebruikte mini groente loempia's van AH eigen merk.

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
    Het lekkerste is om de rijst een dag van te voren te koken!
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, sambal, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een klein snufje zout glazig. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de bami/nasi groente toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groente niet te lang) Voeg de sojasaus toe en schep de rijst door het groente mengsel.
  • Frituur de mini loempia's goudbruin, snijd de komkommer in plakjes, bak 4 eieren en maak de pindasaus klaar. Dit klinkt als veel werk maar duurt echt maar een paar minuten.
  • Serveer de nasi met de gebakken eieren, pindasaus, mini loempia's, kroepoek en komkommer. Ook lekker is om nog een beetje gefrituurde uitjes eroverheen te strooien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

5 veelgestelde vragen nasi zonder pakjes en zakjes (FAQ)

Welke groenten passen goed in zelfgemaakte nasi?

Voor een gezonde nasi kun je groenten gebruiken zoals prei, wortel, paprika, witte kool en taugé. Dit zorgt voor extra smaak en een lekkere bite of gebruik gewoon een zak kant en klare nasi-groenten zoals ik heb gedaan.

Kan ik nasi zonder pakjes en zakjes een dag van te voren maken?

Ja, nasi is ideaal om voor te bereiden! Bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Warm het op in een pan of magnetron met een scheutje water of olie om de rijst lekker luchtig te houden.

Kan je nasi invriezen?

Ja, je kunt zelfgemaakte nasi zonder pakjes en zakjes prima invriezen. Laat de nasi eerst volledig afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten bakje of diepvrieszak. In de vriezer blijft het tot 3 maanden goed. Warm het op in een pan met een scheutje water of olie om de rijst weer lekker luchtig te maken.

Wat kun je bij nasi serveren?

Bij zelfgemaakte nasi passen heerlijke bijgerechten zoals smaakvolle pindasaus, gebakken ei, saté, kroepoek en atjar voor een frisse touch. Ook een komkommersalade, sambal goreng boontjes of gebakken uitjes maken het gerecht compleet. Serveer met een beetje extra sambal voor liefhebbers van pittig eten!

Is nasi gezond?

Ja, nasi kan een gezonde maaltijd zijn, afhankelijk van de ingrediënten. Gebruik in plaats van basmati rijst eventueel zilvervliesrijst.

TIP: het lekkerste resultaat voor de nasi krijg je als je de rijst een dag van te voren klaarmaakt.

Zelfgemaakte nasi zonder pakjes en zakjes

Deze nasi is gemaakt zonder vlees en dus prima geschikt voor vegetariërs. Ook de loempia’s de ik gebruikte waren vegetarisch. Wij hebben absoluut geen vlees gemist!

Zo simpel maar zo ontzettend lekker! Deze nasi maak je zonder pakjes en zakjes en toch zit de nasi vol smaak. De nasi kan je eventueel ook prima invriezen. Ideaal als je een keertje minder tijd hebt om te koken. Ik heb een foto toegevoegd van de trassi die ik gebruik, die is van het merk Faja Lobi en gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Heb je deze nasi zonder pakjes en zakjes gemaakt laat ons dan in de reacties weten wat je ervan vond 🤗

4.07 from 16 votes (13 ratings without comment)
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties
  1. 5 sterren
    De lekker nasi die ik tot nu toe post heb gemaakt en gegeten. Voor ons een blijvertje. Van manlief kan en mag het nog wel pittiger. Ik vond het zelf goed zo.

  2. Beste Elly,

    Wat een super lief compliment 🙂
    Hahahaha en meer pit toevoegen kan zeker….ik zet tegenwoordig voor manlief standaard sambal of sriracha op tafel.
    Voor hem kan het ook niet pittig genoeg zijn maar ik en de kids kunnen er sinds wij corona hebben gekregen niet heel goed meer tegen.
    Dus een beetje pit heerlijk maar niet té.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  3. 5 sterren
    Dit recept is echt heerlijk en makkelijk om te maken. Geen pakjes meer van conimex of wie dan ook. Het enige wat ik toevoeg is vlees. Ik marineer 3 ons nasi/bami vlees minimaal een half uurtje in wat ketjap. Dan bak ik dit eerst, zet dat apart en voeg het later toe. Anders wordt het vlees zo droog. Opgebakken is de nasi ook heerlijk. Een toprecept wat ons betreft!

  4. Beste Jacquline,
    Wat een ontzettend leuk berichtje om te lezen.
    Gelukkig valt deze nasi zo goed in de smaak 🤗
    Heerlijk om gemarineerde kip toe te voegen 🤩

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  5. 5 sterren
    Een hele gemakkelijke manier om heerlijke nasi klaar te maken. Een favoriete die ook minimaal 1 keer in onze vakantie wordt gemaakt.