Pittige Mexicaanse tomatensoep. Deze Mexicaanse tomatensoep is gezond, kruidig van smaak en makkelijk te maken.
Wat eet je bij de pittige Mexicaanse tomatensoep
Dat ik de foto’s ging maken van de tomatensoep voor op de blog, aten wij er tortilla chips bij met een onwijs lekkere crème fraîche dip.
Vandaag moeten we het helaas doen met gewoon ordinair witbrood. Wel heb ik er een kruidenboter bijgemaakt, anders wordt het wel heel saai.
Ook erg lekker is om er quesadilla’s met pittige pulled chicken bij te serveren.
Recept pittige Mexicaanse soep
Mexicaanse tomatensoep
Ingrediënten
- 3 paprika’s kleur maakt niet uit, in blokjes of reepjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 700 milliliter heet water
- 2 groentebouillonblokjes
- flinke snuf chilipoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 blik kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
- snuf peper en zout
Instructies
- Verhit in een soeppan of grote pan waar een deksel op kan een flinke scheut olie. Bak de uien met de paprika en een snufje peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, oregano en kurkuma toe. Bak dit even kort mee en voeg dan 2 tl tomatenpuree toe en bak ook weer kort mee. Verkruimel de 2 bouillonblokjes, voeg 700 milliliter gekookt water en de 2 blikken tomatenblokjes toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Wil je meer pit, voeg dan nog extra chilipoeder toe.
Mexicaanse tomatensoep
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken