Yes! Eindelijk weer een Mexicaans recept op Familie over de Kook. Dit heeft veel te lang geduurd vind je ook niet? Vandaag staat toevallig bij ons deze pittige Mexicaanse tomatensoep ook weer op het menu. Dat ik de foto’s ging maken van de tomatensoep voor op de blog, aten wij er tortilla chips bij met een onwijs lekkere crème fraîche dip. Vandaag moeten we het helaas doen met gewoon ordinair witbrood. Wel heb ik er een kruidenboter bijgemaakt, anders wordt het wel heel saai.
Recept pittige Mexicaanse soep

Ingrediënten
- 3 paprika's kleur maakt niet uit, in blokjes of reepjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 700 milliliter heet water
- 2 groentebouillonblokjes
- flinke snuf chilipoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 blik kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
- snuf peper en zout
Instructies
- Verhit in een soeppan of grote pan waar een deksel op kan een flinke scheut olie. Bak de uien met de paprika en een snufje peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, oregano en kurkuma toe. Bak dit even kort mee en voeg dan 2 tl tomatenpuree toe en bak ook weer kort mee. Verkruimel de 2 bouillonblokjes, voeg 700 milliliter gekookt water en de 2 blikken tomatenblokjes toe. Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Wil je meer pit, voeg dan nog extra chilipoeder toe.


De volgende Mexicaanse recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-pizza-vegetarisch-recept/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mexicaanse-hartige-taart/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tostada-kruidig-gehakt-en-frisse-salsa/” target=”_blank”]