3paprika'skleur maakt niet uit, in blokjes of reepjes gesneden
1grote uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
700milliliterheet water
2groentebouillonblokjes
flinkesnufchilipoeder
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelkurkuma
olie
1eetlepeltomatenpuree
2blikken tomatenblokjes
2theelepelskomijnpoeder
1theelepelgedroogde oregano
1blikkidneybonenafgespoeld en uitgelekt
snufpeper en zout
Instructions
Verhit in een soeppan of grote pan waar een deksel op kan een flinke scheut olie. Bak de uien met de paprika en een snufje peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, oregano en kurkuma toe. Bak dit even kort mee en voeg dan 2 tl tomatenpuree toe en bak ook weer kort mee. Verkruimel de 2 bouillonblokjes, voeg 700 milliliter gekookt water en de 2 blikken tomatenblokjes toe. Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Wil je meer pit, voeg dan nog extra chilipoeder toe.