Mexicaanse salade met chipotle kip

Mexicaanse salade met chipotle kip

Mexicaanse salade met chipotle kip. Deze salade met kip, mais, bonen en nog veel meer lekkers is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

Mexicaanse salade met chipotle kip

Chipotle kip

De kip voor deze salade breng je op smaak met chipotle peper in adobo saus, knoflook, komijnpoeder, gedroogde oregano, peper, zout en limoensap.

Hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder! Laat gerust de kip een nachtje “slapen” in de marinade.

Lust jij ook zo graag chipotle? Probeer dan ook eens de volgende recepten: stoofvlees met chipotle peper in adobo saus, gehaktballetjes in chipotle pindasaus of maak een de tomatensoep met chipotle en gehaktballetjes klaar.

Zelf gebruik ik voor dit recept twee stuks kipfilet maar je zou eventueel ook 4 stuks kippendijfilet kunnen gebruiken.

Recept Mexicaanse salade met chipotle kip

Mexicaanse salade met chipotle kip

Mexicaanse salade met chipotle kip

Een salade saai om te eten? Absoluut niet! Probeer deze Mexicaanse salade met chipotle kip maar eens.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaans, Nederlands
Trefwoord: bonen, chipotle kip, chipotle peper in adodbo saus, gezonde salade, mais, Mexicaanse salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

CHIPOTLE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 chipotle peper in adobosaus
  • 2 theeleplels adobo saus uit hetzelfde potje
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 flinke theelepel komijnpoeder
  • 1 flinke theelepel gedroogde oregano
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en snufje zout
  • 1 limoen sap nodig

SALADE

  • 1 zak gemengde sla
  • 1/3 komkommer in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 avocado in blokjes of reepjes gesneden
  • 190 gram gemende bonen
  • 300 gram mais
  • 150 gram snoeptomaatjes gehalveerd

SAUS / DRESSING

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel adobo saus
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Instructies

  • Sla de kipfilet iets platter. Dit doe je door de kipfilets op een snijplank te leggen met huishoudfolie eroverheen. Sla met de onderkant van een koekenpan of deegroller de kipfilets iets platter. 
  • Meng de kipfilet met alle ingrediënten voor de kip in een schaal of kom, dek dit af en laat minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder. 

ALS DE KIP KLAAR IS MET MARINEREN MAAK DAN DE SALADE VERDER KLAAR

  • Meng alle ingrediënten voor de saus en zet in de koelkast tot gebruik. 
  • Giet de mais en bonen af. (apart van elkaar)
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de mais goudbruin en krokant.
  • Verhit een scheutje olie in een kookpan of grillpan en grill de kipfilet gaar en goudbruin (ongeveer 4-5 minuten per kant) Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Meng in een grote schaal alle ingrediënten voor de salade. Verdeel hier overheen de reepjes kip en drizzle er de saus overheen. Serveer er eventueel tortillachips bij en eet smakelijk. 
  • TIP: ook erg lekker is om nog feta eroverheen te verkruimelen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Mexicaanse salade met chipotle kip

Mexicaanse salade met chipotle kip