Mexicaanse salade met chipotle kip. Deze salade met kip, mais, bonen en nog veel meer lekkers is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.
Waan jezelf eventjes in “Mexicaanse sferen” en haal de zon in huis met deze goedgevulde salade. Extra lekker wordt de salade met tortillachips maar uiteraard zijn frietjes er ook lekker bij. Of doe zoals wij hebben gedaan….van allebei een beetje 🙂
Chipotle kip
De kip voor deze salade breng je op smaak met chipotle peper in adobo saus, knoflook, komijnpoeder, gedroogde oregano, peper, zout en limoensap.
Hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder! Laat gerust de kip een nachtje “slapen” in de marinade.
Lust jij ook zo graag chipotle? Probeer dan ook eens de volgende recepten: stoofvlees met chipotle peper in adobo saus, gehaktballetjes in chipotle pindasaus of maak een de tomatensoep met chipotle en gehaktballetjes klaar.
Wanneer ik deze salade klaarmaak is manlief altijd erg gelukkig. Hij is namelijk gek op salades en zou denk ik het liefst iedere avond een salade willen eten. Voor de zekerheid voeg ik de foto toe van de chipotle peper die ik gebruik voor dit recept.
Zelf gebruik ik voor dit recept twee stuks kipfilet maar je zou eventueel ook 4 stuks kippendijfilet kunnen gebruiken.
Recept Mexicaanse salade met chipotle kip
Mexicaanse salade met chipotle kip
Ingrediënten
CHIPOTLE KIP
- 2 stuks kipfilet
- 1 chipotle peper in adobosaus
- 2 theeleplels adobo saus uit hetzelfde potje
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 flinke theelepel komijnpoeder
- 1 flinke theelepel gedroogde oregano
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en snufje zout
- 1 limoen sap nodig
SALADE
- 1 zak gemengde sla
- 1/3 komkommer in blokjes of reepjes gesneden
- 1 avocado in blokjes of reepjes gesneden
- 190 gram gemende bonen
- 300 gram mais
- 150 gram snoeptomaatjes gehalveerd
SAUS / DRESSING
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel adobo saus
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
Instructies
- Sla de kipfilet iets platter. Dit doe je door de kipfilets op een snijplank te leggen met huishoudfolie eroverheen. Sla met de onderkant van een koekenpan of deegroller de kipfilets iets platter.
- Meng de kipfilet met alle ingrediënten voor de kip in een schaal of kom, dek dit af en laat minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
ALS DE KIP KLAAR IS MET MARINEREN MAAK DAN DE SALADE VERDER KLAAR
- Meng alle ingrediënten voor de saus en zet in de koelkast tot gebruik.
- Giet de mais en bonen af. (apart van elkaar)
- Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de mais goudbruin en krokant.
- Verhit een scheutje olie in een kookpan of grillpan en grill de kipfilet gaar en goudbruin (ongeveer 4-5 minuten per kant) Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Meng in een grote schaal alle ingrediënten voor de salade. Verdeel hier overheen de reepjes kip en drizzle er de saus overheen. Serveer er eventueel tortillachips bij en eet smakelijk.
- TIP: ook erg lekker is om nog feta eroverheen te verkruimelen.
Mexicaanse salade met chipotle kip
Dit is natuurlijk geen Authentiek Mexicaans recept maar de salade is zeker wel geïnspireerd op de Mexicaanse smaken. Hopelijk ga jij net zo van deze “Mexicaanse” salade smullen als wij dit thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Weer een heerlijk recept, blijvertje.
Beste Yvonne,
Gelukkig hebben jullie weer gesmuld van dit recept 🙂