Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem van Magioni

Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem van Magioni
Deel met je vrienden:

Een Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem. Ik snap dat je wenkbrauwen omhoog gaan maar geloof me, de bloemkool pizzabodems van Magioni zijn echt heel erg lekker.

Mexicaanse pizza

Een enorme ‘healthy food’ trend zijn pizza’s gemaakt met een bodem van bloemkool (deeg). Je kan ervoor kiezen om alleen bloemkool als pizzabodem te gebruiken maar persoonlijk lijkt mij dit me niet lekker. Wij kregen pas geleden voor onze ander blog B4men een pakket opgestuurd met allemaal lekkere food producten, waaronder 2 pizzabodems van Magioni. Ik was heel erg nieuwsgierig naar deze bodems omdat het een mix is van bloemkool en bloem. Voor de zekerheid had ik van het recept wat ik bedacht had foto’s gemaakt, zodat als het lekker zou zijn, ik dit recept voor de blog kon gebruiken. En lekker was het! Normaal vinden wij allebei kant en klare pizzabodems niet lekker en daarom maak ik ze normaal gesproken altijd zelf. Voor deze pizzabodems wil ik zo nu en dan echt wel een uitzondering maken.

Snel en gezond een pizza klaarmaken

Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem van Magioni

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Magioni crosta pizzabodems
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 gram ketchup Bio Bandits
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 bakjes gebraden kipfilet naturel
  • 1 blikje mais klein blikje, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen klein blikje, uitgelekt
  • snufje zwarte gemalen peper
  • snufje zeezout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 zakje sla
  • 1 zakje Italian Flakes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 handje verse peterselie fijngesneden
  • 2 stuks avocado in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur
  • Voeg na 2 minuten de knoflook, 1 tl chilivlokken, snufje zwarte peper, snufje zeezout en 1,5 tl Italiaans kruiden toe en bak dit kort mee
  • Voeg dan de tomatenketchup en een klein scheutje water toe
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur
  • Verhit ondertussen in een ander koekenpan een scheutje olie en bak de kip aan. Breng de kip op smaak met een snufje zwarte peper, snufje zeezout, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder.
  • Bak de kip voor ongeveer 2 minuten en haal de kip van het vuur.
  • Verdeel de pittige tomatensaus over de bodems. Beleg met de kruidige kip en verdeel de kidneybonen en mais over de pizza
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
  • Ga ondertussen verder met de saus voor over de pizza!
  • Meng 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt met 1/2 tl knoflookpoeder, snufje zwarte peper, snufje zeezout, snufje chilivlokken en een scheutje citroensap. Roer de fijngesneden peterselie door de saus en giet er wat extra vierge olijfolie overheen.
  • Als de pizza uit de oven komt, garneer je hem met een handje sla, de Italian Flakes, stukjes avocado en een flinke klodder van de frisse yoghurt saus.

 

            Pizza eten hoeft dus niet altijd ongezond te zijn!

          Buen Provecho/Eet Smakelijk!