Mexicaanse burger met frisse salsa

Mexicaanse burger met frisse salsa

Mexicaanse burger met frisse salsa

4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • red pepper sauce Lidl Street Food week
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes Chili Buns of Black Buns Lidl
  • gemengde sla
  • mayonaise

Frisse Mexicaanse salsa

  • 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden zonder vruchtvlees
  • 1 avocado in kleine stukjes gesneden
  • handje koriander fijngehakt
  • 1 paprika in kleine stukjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen het sap nodig (meer als je van fris houdt)
  • 1 stengel bosui fijngehakt
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • tortillachips smaak naar keuze

Instructies

  • Meng eerst alle ingrediënten voor de frisse Mexicaanse salade en zet dit in de koelkast tot gebruik.
  • Voor de burgers meng je het gehakt met de mosterd, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Kneed het gehakt goed door en vorm er 4 burgers van. Smeer beide kanten in met de Red Pepper Sauce en bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper. Grill de burgers op de bbq (of grillpan of koekenpan) en leg de plakjes cheddar erop.
  • Grill de broodjes even kort. Smeer de onderkant in met een lik mayonaise en de Red Pepper Sauce, leg daarop sla en wat tortillachips. Daarop leg je de burger en de frisse salsa. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer