kruidige kip in kokosmelk met rijst
Printen Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 stuks rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogd korianderblad
- 2 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel Kaneel
- 1 hand verse peterselie fijngesneden
- 1 tl trassi
- 1 eetlepel bruine suiker
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 3 eetlepels citroensap
- 1 blikje kokosmelk blikje van 400 ml
- zonnebloemolie
- 350 gram rijst
Instructies
- Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut zonnebloemolie
- Fruit hierin de uien met rode peper en een snufje zwarte peper en zeezout
- Voeg de knoflook, paprikapoeder, koriander, kurkuma, kaneel, citroensap en trassi toe en bak dit allemaal kort mee
- Voeg nu het mengsel in een keukenmachine toe met een scheutje olie en 3/4 van de peterselie. Mix tot je een smeuïge pasta hebt
- Voeg in dezelfde pan die je net gebruikt heb nog een scheutje olie toe en bak de kippendijen goudbruin
- Voeg de kruidenpasta toe en de sambal en bak kort mee
- Vervolgens voeg je de kokosmelk en bruine suiker toe en breng het al roerend aan de kook
- Zet het vuur nu laag en stoof de kip met de deksel op de pan voor 60 minuten
- Kook ondertussen de rijst
- Haal na 60 minuten de kip uit de pan en laat de saus inkoken tot je de gewenste sausdikte hebt. Voeg dan de kip weer toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kruidige kip eroverheen en bestrooi met de overgebleven peterselie
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer