Ingrediënten
- 600 gram kippendijen in stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
- 1 eetlepel gembersiroop
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel ketjap asin
- 1,5 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden
- 0,5 theelepel five spice poeder
- 1 pak (225 gram) rijst noedels 5 mm
- 2 paprika's in dunne reepjes gesneden
- 3 stengels bosui fijngesneden
- 200 gram sugar snaps (of sperziebonen)
- sesamzaadjes
Instructies
- Meng de kippendijen met de knoflook, gember, gembersiroop, ketjap manis, ketjap asin, oestersaus, bruine suiker, five spice en sambal badjak. Laat minimaal 30 minuten marineren. (hoe langer hoe lekkerder)
- Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de rode peper met ui. Voeg de kip en marinade toe en bak op hoog vuur tot de kip gaar is. Voeg de paprika en sugar snaps toe en bak nog 3 minuten mee.
- Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de noedels met de kip ketjap. Bestrooi met de bosui en sesamzaadjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer