Kerst toetjes inspiratie: 7 simpele en lekkere toetjes

Kerst toetjes inspiratie: 7 simpele en lekkere toetjes

Kerst toetjes inspiratie. Wat mij betreft is met Kerst het toetje of dessert de belangrijkste gang van een (Kerst)diner. Daarom heb ik voor jou 7 simpele en lekkere Kerst toetjes in een overzicht gezet.

trifle met rode bessen en lange vingers

Kerst toetjes inspiratie

Ik zou niet kunnen zeggen wat mijn persoonlijke favoriet is omdat ik ze echt allemaal lekker vind. Wij pakken zelf met de feestdagen nooit mega groots uit qua eten.

Eigenlijk alles wat wij normaal gesproken maken kunnen wij namelijk ook met de feestdagen eten. Ik heb dan ook nooit last van “Kerst stress” in de keuken. Juist met Kerst moet je namelijk zonder stress aan tafel kunnen zitten om te genieten van je eten.

Deze desserts….toetjes….nagerechten…. of hoe je ze dan ook wilt noemen zijn allemaal heel simpel te maken.

Bekijk ook eens een ander overzicht: 5 x simpele Kerst desserts

Kerst toetjes inspiratie: 7 simpele en lekkere kerstdesserts

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

kladdkaka: Zweedse chocolade taart

Deze Kladdkaka komt sowieso één van de Kerstdagen bij ons op tafel te staan. Deze Zweedse chocolade taart is echt mega simpel om te maken en de smaak….echt hemels lekker! Tegenwoordig serveer ik de kladdkaka niet met slagroom maar met crème fraîche. De crème fraîche (bekertje van 200 gram) meng ik met een zakje vanillesuiker en een scheutje citroensap.

kladdkaka chocolade cake maken

Trifle met rode bessen en lange vingers

Vorig jaar met Kerst maakte ik deze trifle met rode bessen en lange vingers. Je kan deze trifle met lange vingers en rode bessen op twee manieren eten. Serveer de trifle meteen na bereiding. Dan zijn de lange vingers nog lekker krokant. (maak wel dan echt kleine stukjes van de lange vingers) Ook kan je de trifle een dag (of twee) van te voren maken. De lange vingers worden dan heerlijk zacht en ze krijgen meer een cake structuur. Mocht je aan de echte Italiaanse lange vingers kunnen komen, dan is dit absoluut aan te raden. Deze zijn dikker en lekkerder van structuur dan de gewone lange vingers uit de supermarkt. Meestal verkopen Turkse winkels deze en anders zou je ze eventueel online kunnen bestellen.

trifle met rode bessen compote en lange vingers

Panna cotta met salted caramel

Ik ben echt verzot op panna cotta en wij eten dit dan ook zeer regelmatig als toetje. Voor de feestdagen mag je natuurlijk wel een beetje uitpakken. Daarom maakte ik deze panna cotta met salted caramel en krokant gesuikerde pinda’s.

panna cotta met salted caramel Kerst toetjes inspiratie

Dalgona Koffie

Niet iedereen wil een toetje “eten” na het avondeten. Vorig jaar zomer was de “Dalgona” echt een mega hit. Je mixt voor een Dalgona koffie heet water met suiker en oploskoffie korrels. Door dit een tijdje te mixen krijg je een heerlijk koffie schuim. Deze Dalgona kan je zowel koud als warm serveren. TIP: ben je een zoetekauw, gebruik dan iets minder oploskoffie. Door de oploskoffie kan het schuim namelijk ook wat bitter proeven.

Dalgona koffie zelf maken

Trifle met brownie en salted caramel

Deze “gouwe ouwe” staat inmiddels al 4 jaar op Familie over de Kook maar blijft echt een favoriet bij ons thuis. Deze trifle met brownie en salted caramel is echt een feestje om te eten. Ik maak voor deze trifle alles zelf maar je kunt eventueel ook de trifle met kant en klare chocoladecake maken. Tevens kun je de zelfgemaakte salted caramel ook vervangen voor een kant en klare caramelsaus waar je zelf dan wat grof zeezout aan toevoegt. Zo kan je binnen 5 minuten dit Kerstdessert bereiden.

trifle met brownie en salted caramel

Gesuikerd bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Dit simpele Kerstdessert is misschien simpel om te maken maar is wel groots in smaak! De gesuikerde bladerdeegbakjes kan je prima van te voren bereiden. Je hoeft ze dan alleen vlak voor serveren nog eventjes op te warmen. Welk ijs je gebruikt kan je natuurlijk helemaal zelf weten. Gebruik gewoon roomijs, koffie ijs, chocolade ijs, pecannoten ijs, vanille ijs…..de keuze is reuze.

bladerdeegbakje met ijs Kerst toetjes

Bladerdeegbakjes met aardbeien-frambozen ijs

Wil je liever een fris toetje eten? Maak dan deze bladerdeegbakjes met zelfgemaakte aardbeien-frambozen ijs. Zelf aardbeien-frambozen ijs zonder ijsmachine maken is helemaal niet moeilijk. Serveer in een krokant gesuikerd bladerdeegbakje en je hebt een ontzettend lekker en feestelijk dessert. Wil je liever niet zelf ijs maken, koop dan gewoon kant en klaar ijs en kant en klare aardbeiensaus. Serveer er verse aardbeien en frambozen bij en je hebt alsnog een zalig gerecht.

Kerst toetjes: gesuikerde bladerdeegbakjes met ijs

Kerst toetjes inspiratie: 7 simpele en lekkere Kerst toetjes

Hopelijk heb ik je met bovenstaande Kerst toetjes van de nodige inspiratie kunnen voorzien. Ga voor een stressvrije Kerst en maak het jezelf vooral niet te moeilijk!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken