5 x simpele kerst desserts

5 x simpele kerst desserts

5 x simpele kerst desserts. Tijdens Kerst wil je gezelligheid, lekker eten en vooral geen keukenstress ervaren. Daarom heb ik 5 ontzettend lekkere én simpel te maken desserts in een overzicht gezet.

Nu klinkt dessert best wel sjiek en eigenlijk zeg ik altijd gewoon “toetje” maar dan word ik meestal op mijn vingers getikt. Een toetje is vla en anders zeg je dessert.

5 x simpele kerst desserts

Hopelijk zie je iets lekkers tussen de 5 x simpele Kerst desserts staan. Geniet alvast van hele fijne dagen met elkaar en van lekker eten natuurlijk!

Viennetta ijs met salted caramel

simpele kerst desserts: viennetta ijs met salted caramel

Tijdens de feestdagen is in de supermarkt het best verkochte product Viennetta ijs. Ik heb de standaard viennetta ijs extra feestelijk gemaakt met salted caramel en grof gehakte suikerpinda’s.

Ga naar het recept van de Viennetta ijs met salted caramel:

Oreo toetje met chocoladesaus

Kerst desserts: Oreo toetje met chocoladesaus

Ook dit dessert maak je binnen een mum van tijd klaar. Je hebt voor dit dessert/toetje maar een paar ingrediënten nodig. Oreo (duh), mascarpone, slagroom en chocoladesaus. Wil je dit gerecht helemaal “Kerstig” maken? Steek dan een kerstchocolaatje in de slagroom.

Ga naar het recept van het Oreo toetje met chocoladesaus:

Trifle met cake en Amaretto

kerst desserts: trifle met amaretto

Deze trifle is denk ik wel mijn favoriete trifle recept wat op onze blog staan. Oké, naast de brownie met salted caramel dan.

Ben jij geen liefhebber van Amaretto? Vervang deze dan voor bijvoorbeeld Tia Maria, Licor 43, Licor 43 Baristo of Baileys.

Ga naar het recept van de trifle met cake en Amaretto:

Cake met frambozen

toetje met cake en frambozen

Houd jij niet zo van de zoete desserts? Dan ga je van dit gerecht denk ik wel gelukkig worden. Dit toetje met cake en frambozen mascarpone-slagroom mengsel is namelijk niet overdreven zoet.

De verse frambozen zorgen ervoor dat het toetje…o nee…dessert…. een fris zuurtje heeft.

Ga naar het recept van de cake met frambozen:

Ijs met chocoladesaus

Kerst toetje ijs met chocoladesaus en koek

Heel veel klassieker en simpeler ga je een dessert niet krijgen. Ijs met chocoladesaus. Mega simpel en het blijft altijd ontzettend lekker.

Je kunt uitpakken met zelfgemaakte chocoladesaus of gebruik gewoon kant en klare chocoladesaus. Steek er een Kerstkoekje bij en tadaaaaaa je hebt een super fancy dessert.

Ga naar het “recept” van het ijs met chocoladesaus:

5 x simpele Kerst dessert

Hopelijk heb je een lekker dessert in dit overzicht zien staan en sta jij aankomende feestdagen zonder stress in de keuken. Koken/bakken én lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn 🙂 Je moet gewoon genieten van gezelligheid en je naasten.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken