Simpel Kerstdessert: bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Simpel Kerstdessert: bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Een simpel Kerstdessert is dit gesuikerde bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus zeker te noemen. Weinig moeite maar wel met een groots resultaat, daar houden wij van met Kerst.

bladerdeegbakje met ijs

Bladerdeegbakje met ijs

Het leuke van dit nagerecht is dat het ook ontzettend gezellig is om samen met de kinderen te maken. Er zit trouwens ook een verrassing in dit toetje, nagerecht, dessert….geef het een naam. Op de bodem heb ik namelijk een dikke laag salted caramel gesmeerd.

De gesuikerde bladerdeegbakjes kan je prima van te voren klaarmaken en hoef je voor serveren alleen nog meer eventjes opnieuw te verwarmen.

Tijdens de Feestdagen (of tijdens een etentje) wil je natuurlijk geen stress in de keuken. Hoe meer je van te voren kan voorbereiden hoe beter het is 😉

simpel Kerstdessert een gesuikerd bladerdeegbakje met ijs, chocoladesaus, salted caramel en noten

Dit dessert staat trouwens niet alleen met Kerst bij ons op tafel hoor 😉 Dit “toetje” is altijd erg lekker!

Welk ijs gebruiken

Eén van de absolute favorieten ijs thuis is de Koffie Royaal van Hertog. Ik heb daarom voor dit ijs gekozen. Ook lekker is om bijvoorbeeld 3 Chocolade ijs of Vanille Karamel Pecan te gebruiken. Ben je nu niet zo van de “smaakjes ijs”, gebruik dan gewoon roomijs. 

Recept bladerdeegbakjes met ijs en chocoladesaus

bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Wil je een simpel toetje maken met de Kerst? Maak dan dit bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus. Succes gegarandeerd.
3 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei geklutst
  • rietsuiker
  • 100 gram melkchocolade
  • 50 milliter slagroom
  • karamelsaus zelfgemaakt of kant en klaar
  • 4 bollen koffie royaal ijs van Hertog of ijs naar keuze
  • handje gesuikerde amandelen grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje olie.
    Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. (ja dus echt aan de onderkant van je bakvorm)
    Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar.
  • Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min)
  • Maak ondertussen de gesmolten chocolade:
    Verwarm de chocolade au bain marie en als de chocolade gesmolten is, voeg dan de slagroom toe en roer dit goed door. Smeer de bodem in met een dikke laag karamel, leg hierop een flinke bol koffie royaal roomijs, daaroverheen de gesmolten chocolade en bestrooi tenslotte met de gehakte noten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Simpel Kerstdessert: gesuikerde bladerdeegbakjes gevuld met ijs

simpel Kerstdessert een gesuikerd bladerdeegbakje met ijs, chocoladesaus, salted caramel en noten

Dit dessert is ook ontzettend leuk om samen met de kinderen te maken. Amaranthe was in ieder geval helemaal trots op haar zelfgemaakte bakjes….want ja…..dit dessert heeft inmiddels meermaals bij ons op tafel gestaan 😉 Op de foto kan je overigens goed zien dat je echt de onderkant van je bakblik gebruikt. 

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken