Simpel Kerstdessert: bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Simpel Kerstdessert: bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus

Een simpel Kerstdessert is dit gesuikerde bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus zeker te noemen. Weinig moeite maar wel met een groots resultaat, daar houd ik van met Kerst. Het leuke van dit nagerecht is dat het ook ontzettend leuk is om samen met de kinderen te maken. Er zit trouwens ook een verrassing in dit toetje, nagerecht, dessert….geef het een naam. Op de bodem heb ik namelijk een dikke laag salted caramel gesmeerd. De gesuikerde bladerdeegbakjes kan je prima van te voren klaarmaken en hoef je voor serveren alleen nog meer eventjes voor te verwarmen. Eén van de absolute favorieten ijs thuis is de Koffie Royaal van Hertog. Ik heb daarom voor dit ijs gekozen maar ook lekker is bijvoorbeeld 3 Chocolade ijs of Vanille Karamel Pecan te gebruiken. Ben je nu niet zo van de smaakjes ijs, gebruik dan gewoon roomijs. 

Recept bladerdeegbakjes met ijs en chocoladesaus

Recept Afdrukken
bladerdeegbakje met ijs en chocoladesaus
Maaltijd Nagerecht/Toetje
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht/Toetje
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje olie. Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. (ja dus echt aan de onderkant van je bakvorm) Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar.
  2. Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min) Maak ondertussen de gesmolten chocolade. Verwarm de chocolade au bain marie en als de chocolade gesmolten is, voeg dan de slagroom toe en roer dit goed door. Smeer de bodem in met een dikke laag karamel, leg hierop een flinke bol koffie royaal roomijs, daaroverheen de gesmolten chocolade en bestrooi tenslotte met de gehakte noten.
Deel dit Recept

 

Simpel Kerstdessert: gesuikerde bladerdeegbakjes gevuld met ijs

 

simpel Kerstdessert een gesuikerd bladerdeegbakje met ijs, chocoladesaus, salted caramel en noten
Dit simpele Kerstdessert is misschien simpel om te maken maar grootst in smaak 🙂 De bakjes kan je prima van te voren bereiden, je hoeft ze dan alleen vlak voor serveren nog even op te warmen.
simpel Kerstdessert een gesuikerd bladerdeegbakje met ijs, chocoladesaus, salted caramel en noten
Dit dessert staat trouwens niet alleen met Kerst bij ons op tafel hoor 😉 Dit “toetje” ga ik zeker weten nog veel vaker maken.  
Dit dessert is ook ontzettend leuk om samen met de kinderen te maken. Amaranthe was in ieder geval helemaal trots op haar zelfgemaakte bakjes….want ja…..dit dessert heeft inmiddels meermaals bij ons op tafel gestaan 😉 Op de foto kan je overigens goed zien dat je echt de onderkant van je bakblik gebruikt.