Jack Daniel's Tennessee Fire: absoluut Jammie!

Jack Daniel's Tennessee Fire: absoluut Jammie!

Jack Daniel’s Tennessee Fire Whiskey brengt je ook echt een beetje vuur!

Deze whiskey is absoluut een favoriet van mij. Eigenlijk mag het de naam whiskey niet hebben, want het is eerder een kaneel likeur. Wil jij mij heel blij maken….geef me dan een glaasje. Wil je me super blij maken…geef me dan een hele fles Jack Daniel’s Tennessee Fire. Vroeger bestelde Jan Willem deze altijd in het buitenland, maar sinds vorig jaar is hij gelukkig ook in Nederland te koop. Jan Willem vindt deze whiskey echt helemaal niet lekker…dat is nog netjes uitgedrukt, dus des te meer heb ik.

Wij hebben deze Jack Daniel’s ook bij ons in de Barbershop staan en ook daar zijn de meningen sterk verdeeld. Dit is ook echt een drankje die je of helemaal geweldig vindt of je vind hem niet te zuipen….

Het is misschien ook wel meer een vrouwendrankje, want ik ken meer vrouwen dan mannen die hem lekker vinden. De Jack Daniel’s Honey, die wij ook in de kast hebben staan, kan op meer waardering rekenen bij de mannen. Vreemd, want ook deze is behoorlijk zoet. Het voordeel van de Jack Daniel’s Honey is dat hij ook goed te gebruiken is in cocktails, misschien dat de mannen hem daarom wel lekker vinden. De Fire is echter weer super lekker in een appeltaart. Ik zal daarom snel het recept op Familie over de Kook plaatsen.

Jack Daniel's Tennessee Fire: absoluut Jammie!

It takes Fire to make Jack And Jack to make Fire

Even een klein beetje geschiedenis over Jack Daniel’s. Jack Daniel’s wordt al sinds 1866 gemaakt op het platteland van Tennessee in Lynchburg. Voor de typische smaak van Jack Daniel’s zijn houtskool en handgemaakte vaten essentieel. Voor allebei is “fire” nodig. De whiskey wordt gefilterd door houtskool en daarna gerijpt in handgemaakte vaten die verkoold zijn en zo de smaak geven aan de whiskey. De vertrouwde Jack Daniel’s Old N0.7 whiskey wordt daarna zorgvuldig geïnfuseerd met een vurige kaneellikeur, met als resultaat de Jack Daniel’s Tennessee Fire.

Deze Jack kan je prima op kamertemperatuur drinken maar hij komt het beste tot zijn recht als je hem ijskoud drinkt volgens de drankverkoper. Ik vind hem persoonlijk veel lekkerder op kamertemperatuur, maar goed ik ben altijd een vreemde eend in de bijt.

Proefnotities

Kleur: een diep gouden kleur
Neus: Kaneel!!! hahaha. Denk aan de fireballs kauwgom ballen van vroeger. Tevens is er ook een lichte vanille geur aanwezig.
Smaak: Vol, pittig maar wel minder kaneelachtig dan de neus doet vermoeden. (gelukkig) De Fire komt op een aangename manier binnen en prikkelt de tong behoorlijk, niet onplezierig maar het zorgt ervoor dat de eerste smaak wat op zich laat wachten. De eerste smaak die uiteraard doet opvallen is kaneel. De kaneel gaat snel over in zoete tonen van bruine suiker, vanille en boter.
Afdronk: De afdronk heeft nog steeds een behoorlijke kaneelsmaak. In de afdronk krijg je echter ook een vleugje mee van verkoold vat om het geheel iets meer balans te geven en minder zoet te laten zijn.
Verkrijgbaarheid: Jack Daniel’s is verkrijgbaar bij de de slijterij en bij de online slijterijen. Ik heb wel gezien dat de prijs nogal varieert, dus een beetje zoeken voor de juiste prijs kan geen kwaad want het kan zomaar 10 euro schelen…kan je weer andere leuke dingen van kopen!

Jack Daniel's Tennessee Fire: absoluut Jammie!

Jack Daniel's Tennessee Fire: absoluut Jammie!              Whoeeee helemaal happy met mijn Jack Daniels Tennessee Fire!!!

geen 18 geen alcohol!