Wat kan je toch genieten van een heerlijke burger! Deze Italiaanse hamburger met kruidige ketchup is ontzettend simpel om te maken. Gelukkig is de burger ook nog echt ontzettend lekker om op te eten 😉 Eigenlijk heeft deze burger natuurlijk niets te maken met de “echte” Italiaanse keuken. Deze burger is alleen wel geïnspireerd op de Italiaanse smaken.
Zo breng ik het rundvlees op smaak met gedroogde Italiaanse kruiden. Je vlees krijgt daardoor meteen een heerlijke smaak. Op de burger zelf gaat verder nog groene pesto, gebakken spek, mozzarella, rucola en tomaat. De kruidige ketchup maak je door heel simpel kant en klare ketchup te mengen met gedroogde Italiaanse kruiden, beetje suiker en olijfolie. Eenmaal deze ketchup een keertje gemaakt en je bent verkocht 🙂 Wil je nog meer in Italiaanse sferen blijven? Gebruik dan in plaats van spek bijvoorbeeld pancetta.
TIP: Wij eten graag deze Italiaanse hamburger op een Italiaanse bol maar je kunt ook gewoon normale burgerbroodjes gebruiken. Ook lekker is om te variëren met ciabatta. Zo eet je met een kleine aanpassing iedere keer toch een andere burger.
Recept Italiaanse hamburger met kruidige ketchup
Italiaanse hamburger
Equipment
- bbq of grillpan
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- handje paneermeel
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden flinke theelepels gebruiken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels paprikapoeder
KRUIDIGE KETCHUP
- 8 eetlepels ketchup
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepel extra vierge olijfolie
- snufje vers gemalen zwarte peper en zout
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 8 plakjes spek krokant gebakken
- 4 Italiaanse bollen of andere broodjes naar keuze
- 2 trostomaten in plakjes gesneden
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- pesto
- 85 gram rucola
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder. Vorm het gehakt tot 4 hamburgers. (ik bestrooi altijd beide kanten van de burger nog met extra zwarte peper maar dit is geheel optioneel) Grill de burgers op de bbq, grillpan of in een koekenpan goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen de kruidige ketchup: meng hiervoor de ketchup met de gedroogde Italiaanse kruiden, suiker, snuf peper, snuf zout en de olijfolie. (dit kun je ook prima een dag van te voren maken)
- Bak het spek en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Grill eventueel beide kanten van het broodje een klein beetje.
- Smeer de onderkant van het broodje in met een laag kruidige ketchup, leg hierop wat rucola, de Italiaanse hamburger, tomaat, mozzarella, pesto en spek. Aanvallen maar!!!
Italiaanse hamburger
Hier wil je toch meteen je tanden in zetten! Wij hebben in ieder geval erg gesmuld van deze Italiaanse hamburger met kruidige ketchup.
TIP: wij hebben het vlees gegrild op de bbq maar uiteraard kan je het vlees ook in een grillpan grillen of gewoon bakken in een koekenpan.
Andere lekker hamburger recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
BLT BURGER MET GEBAKKEN EI:
KIPBURGER MET PITTIGE MANGOSALSA EN LIMOENMAYONAISE:
AMERIKAANSE HAMBURGER MET ZEFLGEMAAKTE BBQ SAUS EN COLESLAW:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken