Indische pulled beef: pittig en zoet

Indische pulled beef: pittig en zoet

Deze Indische pulled beef is ook echt weer verslavend lekker. Hij is pittig, zoet en prikkelt je zintuigen. We komen straks nog dagen in de week tekort om alles op te eten wat we lekker vinden. Dit recept is geïnspireerd op mijn Indisch stoofvlees in kokosmelk. Het verschil zit hem niet zozeer in de ingrediënten maar wel echt in de bereiding. Wij aten deze pulled beef met rijst en wokgroenten maar in een gestoomd broodje (als een bapao) is het ook echt zo lekker! Dit is wel iets meer werk maar als je het leuk vindt kan ik ook een keer het recept uitschrijven voor het broodje babapo. Laat maar weten 🙂 

recept Indische pulled beef

Indische pulled beef: pittig en zoet

Indische pulled beef

4.56 van 25 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram stoofvlees ik gebruikt sukade (je hoeft geen stukjes te snijden)
  • 2 eetlepels roomboter
  • scheutje olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 1 theelepel five spice poeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • bloem
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 milliliter kokosmelk

Instructies

  • Meng in een schaaltje 2 el ketjap manis, 2 el sweet chilisaus, 1 tl rijstazijn, 1 tl five spice, 2 el bruine suiker, 1/2 el sambal oelek en een 1/2 el sambal badjak. Kruid het stoofvlees met een flinke snuf peper en een klein beetje zout. Haal het vlees dan door het bloem.
  • Verhit 2 el roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties (ik had stukken van ongeveer 10 cm lang) kort goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook en gember. Voeg de marinade toe samen met de kokosmelk en roer dit even door. Leg het vlees terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat het vlees 3,5 uur pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zonder de deksel zachtjes pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het in de pan met de saus. Klaar is je Indische pulled beef. (let er tussentijds wel op dat je vlees niet droogkookt, voeg anders extra kokosmelk of water toe).
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Indische pulled beef

recept pittige Indische pulled beef ofwel stoofvlees of draadjesvlees
Eigenlijk is pulled beef natuurlijk niets meer dan gewoon draadjesvlees, het klinkt alleen een stuk stoerder. Dit gerecht is lekker om met rijst of noedels te eten maar uiteraard ook erg lekker als patatje stoof.
recept pittige Indische pulled beef ofwel stoofvlees of draadjesvlees
Ik durf hardop te zeggen dat deze beef mijn favoriete Indische stoofvlees van zijn nummer 1 plek gestoten heeft. Dit was namelijk echt zoooooo lekker!!
recept broodje bapao met Indische pulled beef
Mijn zelfgemaakte bapao gevuld met de overgebleven Indische beef waren echt super lekker. Enig nadeel is alleen dat ze het lekkerste zijn als ze net klaar zijn. Whahaha dus je moet ze wel allemaal opeten 😉