750gramstoofvleesik gebruikt sukade (je hoeft geen stukjes te snijden)
2eetlepelsroomboter
scheutjeolie
1uifijngesnipperd
4teentjesknoflookfijngehakt
4centimeterverse gembergeschild en fijngesneden
1theelepelfive spice poeder
2eetlepelsbruine basterdsuiker
2eetlepelsketjap manis
1theelepelrijstazijn
1/2eetlepelsambal badjak
1/2eetlepelsambal oelek
2eetlepelssweet chilisaus
bloem
snufgemalen zwarte peper en zout
75milliliterkokosmelk
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een schaaltje 2 el ketjap manis, 2 el sweet chilisaus, 1 tl rijstazijn, 1 tl five spice, 2 el bruine suiker, 1/2 el sambal oelek en een 1/2 el sambal badjak. Kruid het stoofvlees met een flinke snuf peper en een klein beetje zout. Haal het vlees dan door het bloem.
Verhit 2 el roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties (ik had stukken van ongeveer 10 cm lang) kort goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uien, knoflook en gember. Voeg de marinade toe samen met de kokosmelk en roer dit even door. Leg het vlees terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat het vlees 3,5 uur pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zonder de deksel zachtjes pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het in de pan met de saus. Klaar is je Indische pulled beef. (let er tussentijds wel op dat je vlees niet droogkookt, voeg anders extra kokosmelk of water toe).