Gezonde bananenpannenkoeken met havermeel, gebroken lijnzaad en cacao. Deze keer gaan we op een mega gezonde toer. Dit recept is niet alleen super gezond maar ook super lekker.
Gezonde bananenpannenkoeken
Je kan deze pannenkoekjes eten als ontbijt, brunch of voor een heerlijke lunch. Wanneer je de bananenpannenkoeken aankleed met fruit en kokos worden ze niet alleen nóg gezonder, het ziet er dan ook uit alsof ze door een sterrenchef gemaakt zijn 😉
Bananenpannenkoeken met haver en lijnzaad
Wij willen al een tijdje wat gezonder eten. Iets minder vlees, meer groente en fruit en meer vezels voor onze darmflora. Deze bananenpannenkoeken zijn super gezond omdat ze namelijk echt boordevol vezels, vitamine en omega 3, 6 en 9 zitten.
Ze passen door het gebruik van de lijnzaad ook heel goed in een dieet voor mensen die vegan of vegetarisch zijn. Lijnzaad bevat namelijk heel erg veel vetten die je normaal alleen via vlees kan binnen krijgen.
Van begin tot eind super gezond
Ik heb gekozen om de pannenkoeken echt super gezond te maken. Geen suiker, geen dierlijke producten en veel super foods.
Uiteraard zijn wij niet altijd zo gezond dus er komen ook nog iets ongezondere en misschien iets toegankelijkere varianten op de blog 😉
Deze bananenpannenkoeken zijn niet door iedereen geliefd in huis. De kids hun reactie is altijd “brrrrrrrr….veel te gezond”.
Andere lekkere gezonde tussendoortjes zijn: chocolade cupcakes met dadels en kokos, dadelballetjes met sinaasappel of maak eens de muffins met frambozen en kokos.
TIP: ben jij wel echt een zoetekauw? Voeg je dan vrij om eventueel toch een beetje suiker toe te voegen. Dit kan rietsuiker, vanillesuiker of kokosbloesemsuiker zijn.
Recept gezonde bananenpannenkoeken met havermeel
Bananenpannenkoeken met havermeel en gebroken lijnzaad
Equipment
- 1 Blender
- 1 koekenpan
Ingrediënten
Ingrediënten pannenkoekjes
- 75 gram havermeel havervlokken kunnen ook, deze moeten dan alleen fijngemalen worden
- 25 gram gebroken lijnzaad
- 250 mililiter havermelk of sojamelk
- 2 eetlepels pure cacaopoeder
- 1 banaan in stukjes gesneden (gebruik een rijpe banaan)
- 1 snufje zout
- zonnebloemolie voor in de koekenpan
Ingrediënten topping
- 1 banaan in plakjes gesneden
- 10 verse frambozen
- 10 blauwe bessen
- 2 eetlepels dadelstroop
- 2 eetlepels gebakken kokos lichtbruin gebakken
Instructies
- Doe alle ingrediënten van de pannenkoeken (niet de zonnebloemolie!) in een blender en mix het tot en glad beslag.
- Verwarm de koekenpan met hierin een scheutje olie. Als deze heet is bak je de pannenkoekjes in de pan.
- Laat de pannenkoeken liggen tot er belletjes in het beslag komen. Draai ze dan voorzichtig om en bak ze nog even kort aan de andere kant.
- Stapel de pannenkoekjes met hier tussen plakjes banaan en fruit. Wanneer je klaar bent drizzle je er een beetje dadelstroop en geraspte kokos overheen.
Gezonde bananenpannenkoeken met havermeel en cacao
Ik hoop dat je het leuk vond dat ik (Jan Willem) dit recept met je deel. Eet smakelijk alvast.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken