dadelballetjes met sinaasappel en kokos

dadelballetjes met sinaasappel en kokos

Heb je zin in een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn deze dadelballetjes met sinaasappel en kokos zeker een aanrader! Deze dadel balletjes zijn namelijk ontzettend simpel om te maken en je kunt snoepen zonder schuldgevoel.

dadelballetjes met sinaasappel en geraspte kokos

Snoepen zonder schuldgevoel

Dat willen we toch eigenlijk allemaal wel, snoepen zonder schuldgevoel. Waar je een zak M&M’s binnen twee keer knipperen met je ogen kunt wegwerken, zit je na 1 à 2 van deze balletjes echt vol.

Het voordeel van deze dadel balletjes zijn ook nog eens dat ze je een verzadigd gevoel geven. Na een zak M&M’s ben je kotsmisselijk maar nog steeds zit je niet vol. (neemt niet weg dat ik af en toe nog steeds die zak wegwerk hoor 😉 ) Alles draait om balans toch…….

Je kunt ook enorm veel variëren qua smaken met dadelballetjes. Zo vind ik dadelballetjes met een beetje kaneel en een laagje chocolade en pistache ook erg lekker. Dit recept komt dan ook binnenkort op de blog. Deze variant met sinaasappel en kokos is juist lekker fris van smaak.

Wees gewaarschuwd 🙂 Het is wel even een geklieder om deze dadelballetjes te maken. Ik maak zelf mijn handen altijd een heel klein beetje vochtig. Zo rollen de balletjes iets gemakkelijker.

recept dadelballetjes met sinaasappel en kokos

dadelballetjes met sinaasappel en geraspte kokos

Gezonde dadelballetjes met sinaasappel en geraspte kokos

Wil je gezond snoepen? Maak dan zeker een keertje deze heerlijke en gezonde dadelballetjes met sinaasappel en geraspte kokos klaar.
3.67 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: dadel, dadel balletjes, dadelballetjes, dadels, gerastpe kokos, kokos, sinaasappel
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 16 dadelballetjes

Equipment

 • keukenmachine

Ingrediënten

 • 250 gram dadels zonder pit
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 2 eetlepels honing
 • 75 gram walnoten
 • 1/2 sinaasappel rasp nodig
 • 2 eetlepels sinaasappelsap
 • geraspte kokos

Instructies

 • Meng in een keukenmachine de dadels, met de cacaopoeder, honing, walnoten, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een smeuïge maar wel stevige "deegbal". Haal het mengsel uit de machine en kneed eventueel nog even kort door. (dit is wel een kleverig werkje) Maak 16 kleine balletjes van het dadelmengsel. Rol de balletjes door de geraspte kokos en bewaar ze in de koelkast.
 • TIP: je kan de dadelballetjes ook door gehakte nootjes of cacaopoeder rollen ipv kokos.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke noten gebruiken voor de dadelballetjes

In bovenstaand recept gebruik ik walnoten maar een mix van noten is ook erg lekker. Gebruik de noten die jij het lekkerste vindt om ook gewoon zo te eten. Durf dus een beetje te experimenteren, hierdoor krijgen je dadelballetjes ook iedere keer een andere smaak.

gezonde dadelballetjes met sinaasappel en kokos

Gezond en lekker snoepen gaan prima hand in hand samen! Als ik even een momentje voor mezelf wil, dan drink ik graag een simpele sinaasappel-munt thee bij deze balletjes. Whahaha en op de foto staan 5 balletjes afgebeeld maar die eet ik echt niet alle 5 in één keer op.

Andere lekker recepten met dadels

 • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

GEZONDE DADELBALLETJES MET CACAO EN KOKOS:

gezonde dadel balletjes met cacao en kokos

BOUNTY BALLETJES:

bounty balletjes

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken