Gegrilde kipburger met tomatensalsa. Ben jij net zoals ons fan van burgers? Probeer dan echt een keertje deze heerlijke gegrilde kipburger. Deze burger maak je namelijk super snel klaar en is nog redelijk gezond ook.
Gegrilde kipburger
Voor 4 personen gebruik je voor dit recept maar twee stukken kipfilet. De kipfilet sla je namelijk vrij plat om vervolgens in twee stukken te snijden. Dit scheelt niet alleen in je portemonnee. Het is ook nog goed voor het milieu.
Op deze manier eet je toch nog vlees zonder dat het een overdaad is. Doordat je de kipfilet plat slaat heb je ook minder tijd nodig om te grillen. 3 à 4 minuutjes per kant is meer dan genoeg.
Zelf kruidenmix maken
De kruidenmix voor de kip maak je heel simpel zelf. Ik gebruik voor de kruidenmix paprikapoeder, kerriepoeder, kaneel, gedroogde Italiaanse kruiden, uienpoeder, knoflookpoeder en pul biber. Heb je geen pul biber dan kan je ook chilivlokken gebruiken.
Uiteraard gaat er ook nog een snuf versgemalen zout en zwarte peper doorheen. Daarna meng ik de kruidenmix met olijfolie en citroensap. Vervolgens smeer je hier de stukken kipfilet mee in.
Simpele tomatensalsa
Voor de tomatensalsa is het belangrijk dat je rijpe snoeptomaatjes of cherrytomaten gebruikt. Wanneer tomaten nog niet rijp genoeg zijn, bevatten ze namelijk echt minder smaak. De tomaatjes snijd je in hele kleine stukjes. Vervolgens meng je de fijngesneden stukjes tomaat met gedroogde oregano, pul biber (chilivlokken), snuf versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
Super simpel maar super lekker! Ook lekker is om de gedroogde oregano te vervangen voor verse fijngehakte oregano of basilicum.
Frisse pesto mayonaise
Een absolute verslaving van ons momenteel is een citroen-pesto mayonaise. Dit gebruik ik wanneer ik maar kan. Daarom staat de sandwich met prosciutto en mozzarella ook zo vaak op het menu 😉 Iedereen kent wel een pesto mayonaise. Door er nog extra citroensap doorheen te mengen krijg je echt een hele frisse saus.
Verder breng ik de pesto mayonaise nog extra op smaak met een snufje zout, zwarte peper en uiteraard pul biber. Je kunt kant en klare mayonaise gebruiken maar je kunt natuurlijk ook zelf mayonaise maken.
Maak een salade
Je zou overigens van de ingrediënten ook een salade kunnen maken. Laat het broodje weg, gebruik meer sla, snijd de kip in reepjes, scheur de mozzarella in stukjes, verdeel de tomatensalsa eroverheen en gebruik de pesto mayonaise als dressing.
Recept gegrilde kipburger met tomatensalsa
Gegrilde kipburger met tomatensalsa
Equipment
- 1 grillpan
Ingrediënten
- 2 kipfilets
KRUIDENMIX
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke theelepel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/3 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snuf pul biber of chilivlokken
- fline snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 citroen sap nodig
TOMATENSALSA
- 200 gram snoeptomaatjes in hele kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- snufje versgemalen zout
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snuf pub biber of chilivlokken
CITROEN-PESTO MAYONAISE
- 4 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
- 2 eetlepels pesto
- 1/2 citroen sap nodig
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout
- snuf pul biber of chilivlokken
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 4 Italiaanse bollen vers of afbak
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- gemengde sla
Instructies
- Als je Italiaanse afbak broodjes gebruikt, verwarm de oven voor en bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa in een schaaltje en zet in de koelkast tot gebruik. Meng tevens alle ingrediënten voor de citroen-pesto mayonaise en zet ook in de koelkast tot gebruik.
- Meng in een klein schaaltje alle ingrediënten voor de kruidenmix. Sla de kipfilet plat tussen twee stukken huishoudfolie (ik gebruik hier een deegroller voor). Snijd de kipfilet in twee redelijk gelijken stukken en smeer beide kanten in met de kruidenmix.
- Verwarm een grillpan en bak de kipfilet stukken goudbruin en gaar aan beide kanten. TIP: ook lekker is om de kip op de bbq te bereiden.
- Snijd de broodjes doormidden. Smeer de onderkant in met een laagje van de citroen-pesto mayonaise. Leg hierop een handje sla, plakjes mozzarella, de gegrilde kip, de tomatensalsa en nog wat extra dotjes citroen-pesto mayonaise.
- Eet smakelijk!
gegrilde kipburger met tomatensalsa
Uiteraard mogen frietjes er ook niet bij ontbreken. De kids zijn altijd erg blij met deze maaltijd.
Andere lekker burger recepten
Ben jij ook zo’n burger liefhebber? Probeer dan ook eens de volgende burger recepten. Big Tasty zelf maken, Amerikaanse burger met coleslaw en zelfgemaakte bbq saus of maak de kipburger met mango salsa en limoenmayonaise.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken