Dhal: Indiase curry met een pikant randje

Dhal: Indiase curry met een pikant randje
Deel met je vrienden:

Dhal is een Indiase curry die op heel veel verschillende manieren klaargemaakt kan worden. Mijn Indiase curry heeft een pikant randje maar dit zal je waarschijnlijk niets verbazen. Door de curry te eten met rijst, Naan en een frisse yoghurtdip valt de pit eigenlijk reuze mee. Deze kruidige Dhal maakte ik met gedroogde rode linzen maar het kan ook gemaakt worden met kikkererwten of spliterwten. Ik ga in ieder geval de komende tijd lekker experimenteren met diverse erwten en smaken.

Recept Dhal: Indiase curry

Dhal: Indiase curry

3.34 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 350 milliliter water
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 eetlepel kerrie madras kruiden te koop bij toko, ah, turkse supermarkt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 4 trostomaten in blokjes gesneden

Instructies

  • Was de linzen grondig. Breng de linzen aan de kook in 350 ml water, 200 ml kokosmelk en 2 tl kurkuma. Laag op laag vuur sudderen zonder de deksel op de pan tot je een smeuïge substantie hebt. (ongeveer 10 minuten en blijf roeren tussendoor)
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de uien met rode peper, snuf peper, zout, gember, komijnpoeder, chilipoeder kerrie madras en suiker. Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg het kruidige ui-tomaat mengsel toe aan de linzen en roer dit goed door. Bestrooi met de fijngehakte koriander en serveer met rijs, Naan en yoghurt.

Indiase curry

Dhal
Dit recept is lekker pittig en zit ook weer bomvol smaak. Het is allesbehalve een saai gerecht te noemen.
Dhal: Indiase curry
Een heerlijke kom Indiase curry. Serveer met zelfgemaakte Naan en een flinke klodder van de frisse yoghurtdip. Wij zijn gek op koriander, dus ik bestrooi de curry rijkelijk ermee. Je zou eventueel ook platte peterselie kunnen gebruiken als je geen koriander lust.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker