Foodbar LouLou in Amsterdam: een onverwacht fijne ervaring

KokenKoken
Foodbar LouLou in Amsterdam: een onverwacht fijne ervaring
Deel met je vrienden:

Wat hebben wij toch vervelend werk! We mochten weer uit eten voor een review. Dit keer werden we verwacht op het Krakersplein in Amsterdam bij Foodbar LouLou. Dit stukje Amsterdam West is zich momenteel op food gebied heel hard aan het ontwikkelen. Heel veel leuke eetgelegenheden en uiteraard de Foodhallen zijn zich keihard aan het bewijzen. Foodbar LouLou zit een klein beetje uit de loop maar wij kunnen alvast verklappen dat het zeker de moeite waard is om een paar stappen verder te lopen.

Foodbar LouLou Amsterdam

Voordat wij ergens mogen gaan eten, checken wij altijd eerst even de reviews op internet om te lezen hoe andere mensen het ervaren hebben. Helaas waren veel reviews niet heel positief. Dit maakte ons nieuwsgierig of deze reviews ook met onze ervaring overeen zou komen. Wij waren dus gewaarschuwd en wij gaan met onze kritische blik naar Foodbar LouLou. Het eerste wat ons opviel of eigenlijk NIET opviel is de naam aan de buitenkant. LouLou staat subtiel op het raam, maar dit viel Jan Willem pas op met weggaan ….whahaha beetje laat dus. De binnenkomst is erg tof. Het heeft een beetje een Scandinavische uitstraling maar dan gecombineerd met de warmte van een Franse Bistro. Het voelt heel prettig aan en je voelt je ook meteen op je gemak. Dit is iets wat wij altijd heel belangrijk vinden. Je wilt als je uit eten gaat ergens op je gemak zitten en je niet opgejaagd voelen of je bekijks voelen zitten.

Review Foodbar LouLou

De bediening was ontzettend goed. Niet overdreven maar wel vol met passie. Daarbij werd er ook goed uitgelegd welke wijn bij welk gerecht het beste zou passen. Jan Willem heeft pas geleden een artikel op B4men geschreven over het onderschatten van het gastheerschap tegenwoordig. Een goede gastheer of gastvrouw kan je avondje uit namelijk maken of breken. Je kan nog zo goed eten serveren, als je niet vriendelijk bediend wordt, dan smaakt je eten ook minder goed. De kaart bij Foodbar LouLou is klein maar daardoor overzichtelijk en er staat voor ieder wat wils op. Jan Willem koos voor een carpaccio van octopus en ik koos voor een rundercarpaccio. Beide carpaccio’s waren goed op smaak en het was ook echt vers.  Als hoofdgerecht deelde wij een Tomahawk Steak, die geserveerd werd met zelfgemaakte friet en zwarte bonen. De Tomahawk was tot in perfectie bereid en de beurre noisette die erbij geserveerd werd wilde je het liefst helemaal uitlikken. Zoals jullie weten krijg je van ons sowieso al bonuspunten als er zelfgemaakte friet bij een gerecht geserveerd wordt, in plaats van een zak kant en klare friet. Helaas waren ze de zwarte bonen vergeten uit te serveren, dus daar kunnen we geen oordeel over vellen. Normaal gesproken zouden we dit echt als een minpunt ervaren, maar omdat de rest van de avond goed verlopen was en het tijdens het uitserveren van het hoofdgerecht erg druk werd, zijn we mild in ons oordeel. Het kan heus wel een keertje gebeuren dat iemand wat vergeet. Daarbij misten we het niet en kwamen wij er ook te laat achter…namelijk toen alles al op was.

Jan Willem zijn carpaccio van octopus met pittige dressing en rucola.
Helaas was het erg donker, vandaar dat de foto’s niet heel duidelijk zijn. Dit was mijn rundercarpaccio met rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en frisse dressing

Dessert

Normaal gesproken nemen wij geen nagerecht maar we zaten nu zo ontspannen dat we onszelf de tijd gunde om toch een nagerecht te nemen. Jan Willem koos voor een kaasplank bestaande uit een stukje epoisse, boerenbrie, blauwader en een stukje boerenkaas. Ik walgde van de lucht maar Jan Willem was er zeer content mee. Als er iets met chocola op de kaart staat, dan kies ik dit. Ik was dus erg blij dat er een chocolade lava cake op de kaart stond. De chocoladecake was goed van smaak alleen de binnenkant was niet gesmolten, iets wat wel moet bij een lavacake. Dit was wel een minpunt, hahaha je moet iets te zeuren hebben! Er werd gevraagd of we nog een dessertwijn wilde hebben. Eigenlijk wilde ik in eerste instantie niet omdat ik na 2 wijntjes al behoorlijk aangeschoten was en eigenlijk dessertwijn nooit echt lekker vindt. De gastheer vroeg of ik in ieder geval wel wilde proeven, omdat hij zeker wist dat ik deze heel erg lekker zou vinden. Tevens maakte hij nog een grapje dat het hem niet uitmaakte dat ik dronken naar huis zou gaan, als ik maar genoten heb van een heerlijke avond. Hier konden wij hartelijk om lachen en het geeft ook aan dat hij goed aanvoelde tegen wie je wat kan zeggen. Hij had absoluut niet gelogen, want de dessertwijn was echt super lekker. Zo lekker dat we hem later ook voor thuis gekocht hebben. 

Jan Willem zijn kaasplank, bestaande uit een stukje epoisse, boerenbrie, blauwader en een stukje boerenkaas
Mijn chocolade lava cakeje met aardbeien, ijs, framboos en aalbes

Conclusie Foodbar LouLou

Tja, ik denk niet dat dit nog enig uitleg nodig heeft. Onze verwachtingen waren niet hoog door de negatieve reviews, maar wij weten niet waar die op gebaseerd zijn. Wij hebben echt ontzettend lekker gegeten en vonden het personeel ook heel erg vriendelijk. Het restaurant valt niet heel erg op vanaf de buitenkant, hier kunnen ze dus nog wel wat winst behalen. Voordat je denkt dat wij betaalt krijgen om positieve review te schrijven, dit is niet het geval. Wij hebben daar mogen eten en mogen eerlijk onze ervaring opschrijven. Als wij (helemaal) niet tevreden zouden zijn, dan komt er geen review en zullen wij dit altijd eerlijk vermelden aan de persoon in kwestie. 

We hebben helaas geen goede foto’s van het hoofdgerecht omdat ze helemaal mislukt zijn. Wij vinden het zonde om deze dan te posten. Dit zou de kwaliteit van het eten teniet doen. Je moet ons dit keer dus op ons woord geloven.

De wijn is in ieder geval meer dan goedgekeurd!