Bardak in Amsterdam: Israëlisch streetfood!

Bardak in Amsterdam: Israëlisch streetfood!

Het werd weer eens tijd voor een restaurant review op Familie over de Kook. Ditmaal gingen wij eten bij Bardak in Amsterdam. Dit restaurant of eigenlijk meer eetgelegenheid, serveert op een eigentijdse manier Israëlisch streetfood. Wij durfde het ook dit keer weer aan om met de kinderen uit eten te gaan. Op Familie over de Kook hebben wij nog niet eerder aandacht besteed aan de Israëlische keuken, dus wij waren zeer benieuwd! 

Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam

Er zijn in Amsterdam natuurlijk al super veel restaurants, dus je moet wel echt van goede huize komen om nog echt iets vernieuwends te brengen. Toen wij in onze mailbox het persbericht kregen van Bardak, was onze nieuwsgierigheid echter meteen gewekt. Wauw! Het eten op de foto’s zag er echt zo onwijs goed uit. Helemaal in ons straatje en de uitnodiging om met de kinderen een hapje daar te gaan eten, sloegen wij dan dus ook niet af. Van te voren checken wij altijd voor de zekerheid wel even online de menukaart en toen sloeg toch wel de twijfel even toe of het wel echt iets voor de kids zou zijn. We hadden dan ook afgesproken dat als ze het echt niet lekker zouden vinden, we op de terugweg langs de McDonalds zouden gaan. Gelukkig is het voordeel van streetfood dat het veel kleine hapjes zijn en het moet toch wel heel raar lopen wil er echt niets voor hun tussen zitten. 

Israëlisch streeftfood bij Bardak in Amsterdam
Say Cheese!!!! Whahahaha uit eten gaan vinden Beaudine en Amaranthe ontzettend leuk maar hier waren ze wel een beetje zenuwachtig voor. Dat is ook wel goed te zien aan hun gezichten 🙂 

Eten bij Bardak Amsterdam

Bij binnenkomst werden we ontzettend vriendelijk ontvangen door de eigenaar van Bardak, genaamd Barak. Er waren voor in de zaak 2 kleine tafeltjes gereserveerd waar we mochten plaatsnemen. Ook naar de kinderen was het personeel erg vriendelijk en richten ze zich ook echt tot hun. Wij begonnen met een lekker drankje. Ik ging voor een Gin&Tonic (altijd lekker) en Jan Willem nam een chili cucumber margarita. Die was me toch lekker en bijzonder….een beetje spijt had ik wel…wat een smaakexplosie in je mond. Zoals vermeld zijn het allemaal streetfood hapjes en wij hebben bijna alles geproefd van de kaart. De hapjes werden over de avond verspreid en daardoor hebben we er dus nog best lang gezeten en dit bedoel ik juist op een positieve manier. Wij vinden deze manier van eten echt super gezellig en ongedwongen. Je krijgt er dan ook echt een thuisgevoel bij. Bijna alle gerechten die we geproefd hebben waren echt zo ontzettend lekker en smaakvol. Het enige wat we niet super bijzonder vonden was de gegrilde okra. Ook de kids hebben zitten smullen….zelfs Amaranthe wat toch echt een moeilijke eter is. Tip: neem van de toetjes/dessert echt alles van de kaart….dat was me toch een partij lekker. Ik zou echt niet kunnen kiezen wat wij het lekkerst vonden 🙂 Wij hoefden gelukkig dus op terugweg niet langs de McDonalds hahaha.

review Bardak in Amsterdam Israëlisch streetfood
Allemaal heerlijke Israëlische hapjes. Let ook even goed op dat kleine handje bij de tomaten…..die werden meteen geconfisqueerd door de kleine draak. 

 

review Israëlische streetfood bij Bardak in Amsterdam
Mijn (marie louise) absolute favoriet waren deze twee gerechten. Super sappige bloemkool uit de oven en zacht gegaarde aubergine met Tahin saus. Mmmmmm alleen hiervoor zou ik weer terug gaan.
review Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Het enige gerecht wat we allemaal niet zo lekker vonden was gegrilde okra. Het was zeker niet vies maar er zit ook niet echt smaak aan. De sausje waren wel weer heel erg lekker.
review Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
Hier werd Jan Willem super blij van, gefrituurde octopus. Eerlijk is eerlijk het was echt lekker maar het idee dat ik octopus zat eten vond ik minder fijn hahahaha. Ik heb het dus bij één hapje gehouden. De kinderen hebben het niet eens geproefd, gevalletje wat de boer niet kent….
review Bardak Amsterdam Israëlisch streetfood
mmmmm dit was ook echt zo lekker. Super simpele gerechten maar bomvol smaak. Vooral de gamba’s waren echt heerlijk.  Jan Willem en ik hebben er maar eentje kunnen delen omdat Amaranthe de rest al had opgegeten. Maar goed, we waren allang blij dat de kids het lekker vonden, dus geen probleem!
Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam
Whoeeeee toetjes tijd!!!! Of dessert als je het netjes en correct wilt zeggen. Ook hier weer smaken verschillen. Ik vond vooral de sesam panna cotta lekker en Jan Willem zijn favoriet was het dessert met aarbeien en fris-zure yoghurt.
Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam
Geef een dame chocolade en ze is gelukkig! Dit heeft niets met leeftijd te maken 😉 Je kan natuurlijk zelf wel raden welk “toetje” Beaudine het lekkerste vond?
Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam
Deze cocktail met komkommer, rode peper en zout gaat Jan Willem ook thuis eens proberen te maken. Als de smaak goed is gelukt, dan delen we uiteraard het recept op de blog.
Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam
Ja Ja de meiden hebben goed gegeten en een ritje langs de McDonalds was dus niet nodig. Zo zie je maar, je kan vaak met kinderen bij meer restaurants eten dan je van te voren misschien zou verwachten.

 

Bardak Streetfood

De inrichting van de zaak is ongedwongen, stoer, huiselijk en sfeervol. Is het echt een familie restaurant? Nee, in basis niet. Is het daarom niet geschikt om met kinderen naartoe te gaan? Nee, ook absoluut niet. Onze kinderen hebben namelijk echt genoten van het eten. Het is wel echt Amsterdams. Dus een hoop rumoer en van die “vibe” moet je wel houden. De eigenaar is echt een onwijs vriendelijke man die graag het leven van Tel Aviv (waar hij zelf vandaan komt) naar Amsterdam wil halen. Tijdens ons gesprek vertelde hij ook dat het grootste verschil tussen Amsterdam en Tel Aviv is dat om half 1 ‘s nachts in Amsterdam bijna alleen de McDonald’s nog open is en in Tel Aviv is dit net andersom. Daarom gaat de keuken bij Bardak in het weekend ook pas dicht om 03.00 en doordeweeks om 01.00. Je kan overigens niet alleen terecht voor het avondeten maar ook voor de lunch. Wij hebben dus een goede reden om snel nog een keertje terug te gaan. Tevens gaan wij er ook een keertje met vrienden naartoe. Zo goed is het ons dus bevallen. Ben jij gek op streetfood en wil je eens iets anders dan standaard, dan kunnen wij Bardak dus echt aanbevelen. 

Israëlisch streetfood bij Bardak in Amsterdam
Wij hebben echt een super gezellige en vooral lekkere avond gehad. Hier staat Jan Willem nog even gezellig aan de bar met Beaudine, die druk aan het meeluisteren is wat de barman aan het vertellen is aan haar buurman….je kan maar nieuwsgierig zijn 😉