Fijne kerstdagen en excuses

Fijne kerstdagen en excuses

Fijne kerstdagen en excuses. Ehmmm Familie over de Kook wat bedoel je daar mee? Afgelopen twee weken zijn er helaas weinig recepten online gekomen. Ik vind dit oprecht heel vervelend!

Ik had zoveel leuke Kerstrecepten bedacht om met je te delen. Vanwege de verbouwing (die op het eind anders liep dan ik had verwacht) en Beaudine die flink de griep kreeg, is er alleen helaas niets gekomen van koken en bakken voor de blog.

Excuses

Het voelt toch altijd een beetje (lees: heel veel) als falen als ik minder publiceer op de blog. De rust zal hier vanaf januari gelukkig een beetje terugkomen. Dan ga ik weer flink aan de slag met lekkere, simpele en goedkope recepten.

Ook zal ik in het nieuwe jaar iedere week een weekmenu gaan posten. Zo hoop ik je genoeg inspiratie te kunnen geven als er thuis gevraagd wordt “wat eten we vandaag?”.

Hopelijk maak ik dan een beetje goed dat het op de blog de afgelopen weken zo rustig was.

Fijne Kerstdagen

Uiteraard willen wij iedereen ontzettend fijne Kerstdagen wensen. Dagen vol liefde, gezelligheid รฉn natuurlijk lekker eten.

Zelf vieren wij Kerst met ons gezin en zullen de dagen bestaan uit heel veel klussen. De verbouwing zit er nu namelijk grotendeels op. Nu is het aan ons om alle Ikea meubelen in elkaar te gaan zetten. (zoveel zin in….whahaha not!!)

Omdat Jan Willem het super druk heeft in onze B4men Barbershop komen mijn ouders gelukkig helpen met klussen. Zo gaat het een stuk sneller en zijn de kamers van de kinderen hopelijk voor het nieuwe jaar helemaal af.

Eerste kerstdag eten wij gezellig bij mijn broertje en zijn gezin. Mijn broertje woont nu een jaar in Singapore met zijn gezin maar gelukkig zijn ze tijdens Kerst in Nederland.

Wat eten wij deze Kerst

Pas sinds gisteren weet ik wat wij gaan eten ๐Ÿ™‚ Vanwege de drukte en Beaudine die ziek was/is durfde ik niets te plannen.

Kerstavond: we beginnen met carpaccio, daarna eten we pasta met verse worst en als toetje kant en klare lava cakejes met roomijs en frambozen.

Eerste kerstdag: mijn schoonzus maakt soep en een borrelplank, mijn ouders zalmsalade en gevulde eieren. Ik neem allemaal airfryer hapjes mee. Als toetje maak ik Viennetta ijs met salted caramel en suikerpinda’s.

Tweede kerstdag: hier heb ik echt zoveel trek in! Kip stoof met chipotle peper in adobo saus met krokante aardappeltjes uit de oven en natuurlijk een flinke klodder mayonaise. Om toch nog iets “groens” erbij te serveren kook ik er nog sperziebonen bij. Als toetje ga ik een pittige chocoladetaart maken.

Allemaal lekker simpel dus ๐Ÿ™‚

De verbouwing

Ik krijg echt ontzettend veel vragen hoe met de verbouwing gaat. Die gaat gelukkig al met al heel goed. De meeste grote klussen zitten er (gelukkig) op. Wat is het mega gaaf geworden!! Ik zal snel wat foto’s updaten zodat je het kunt zien.

In januari worden de zonnepanelen geplaatst, worden de laatste puntjes op de I binnen gezet en worden de airco’s geplaatst.

De enige grotere klus die we volgend jaar nog moeten doen is het schuren en opnieuw behandelen van onze eikenhouten vloer. Dit zal echter pas in het voorjaar/zomer aangepakt gaan worden. Eerst maar even genieten van het resultaat tot nu toe ๐Ÿ™‚

Nogmaals hele fijne Kerstdagen en er komen echt snel nieuwe recepten op de blog!