cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's

cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's

Cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s, echt een match made in heaven. Wat doe je met bananen die overrijp zijn? Precies! Die belanden niet in de vuilcontainer maar daar ga je heerlijke cupcakes mee maken.

Onze kinderen eten heel graag bananen cupcakes en ze gaan ook regelmatig als tussendoortje mee naar school.

cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's

Cupcakes met banaan

Voor deze cupcakes is het belangrijk om echt hele rijpe bananen te gebruiken. Normaal gesproken zou je de bananen weggooien omdat ze er niet smakelijk meer uitzien maar voor deze cupcakes zijn ze perfect.

Doordat de bananen zo rijp zijn is het vruchtvlees super zacht en heerlijk zoet. Wil je deze cupcakes maken maar heb je geen bananen die al zo rijp zijn? No problemo 🙂

Verwarm je oven voor op 150 graden en laat de bananen 25 minuten kunstmatig rijpen. Probleem opgelost.

Zijn deze cupcakes gezond

Helaas pindakaas! Deze cupcakes met banaan, suikerpinda’s en koffie zijn zeker niet gezonder dan “normale” cupcakes. Het is namelijk echt niet zo doordat er fruit in het recept zit en het recept ineens gezond is. Wij zijn echte zoetekauwen dus ik gebruik nog steeds een beetje gewone suiker. 

Wil je deze cupcakes nu wel iets gezonder maken? Gebruik dan de helft gewone bloem en de helft volkoren meel. Het kan wel zo zijn dat je dan iets meer melk moet toe voegen voor de smeuïgheid.

Vind jij bakken met banaan ook lekker? Dan zou je ook mijn bananenbrood met courgette en chocolade kunnen proberen. Ook erg lekker de bananen muffins met frambozen en blauwe bessen.

bananen cupcakes met gesuikerde pinda's en koffie

Koffie

De koffiesmaak is niet zo enorm overheersend. Ik gebruik namelijk een espresso en geen instant koffie/oploskoffie. Vaak in recepten voeg je een schepje instant koffie toe. Zo krijg je namelijk een intensere koffiesmaak.

Ben jij echt een enorme koffie liefhebber voeg dan naast de espresso nog 1 flinke theelepel instant koffie toe. Ook lekker om met instant koffie te maken is een Dalgona koffie. Deze koffie maakt onze jongste nog steeds bijna wekelijks.

Gesuikerde pinda’s

Om de cupcakes een beetje crunch te geven top ik de cupcakes af met wat grof gehakte gesuikerde pinda’s. De gesuikerde pinda’s zorgen niet alleen voor crunch maar ook voor een heerlijke zoet-hartige smaak.

Ik ben echt helemaal gek op suiker pinda’s. Jij ook? Maak dan ook eens de panna cotta met salted caramel en gesuikerde pinda’s of de trifle met cake en Amaretto.

Recept cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s

cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's

Cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s

Heb je overrijpe bananen? Gooi ze niet weg! Maak deze heerlijke cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: banaan, bananen cupcakes, cupcakes, gesuikerde pinda’s, suikerpinda’s
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 10 cupcakes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 milliliter melk
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 kopje espresso koud
  • 2 bananen geprakt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille essence of 1/2 tl extract
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram suikerpinda's grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de cupcake/muffin papiertjes in het de cupcake/muffin bakblik.
  • Meng de bloem met een snuf zout, kaneelpoeder en een half zakje bakpoeder.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig (meng tot het mengsel lichter van kleur en lobbig is geworden) Voeg daarna al mixend de olie toe.
  • Spatel vervolgens de geprakte banaan, melk, vanille essence en espresso door het beslag. Spatel daarna kort het bloemmengsel door het beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake/muffins vormpjes. (tot bijna aan de bovenkant) en bestrooi met de gesuikerde pinda’s.
  • Bak de muffins gaar in ongeveer 15 minuten. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
  • TIP: je kunt de muffins invriezen. Bij ons zijn ze echter binnen twee dagen op.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Cupcakes met banaan en gesuikerde pinda’s

bananen cupcakes met koffie en suikerpinda's

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken