shake met banaan en melk: kidsproof

shake met banaan en melk: kidsproof

Een shake met banaan en melk maken. Deze (ontbijt) shake wilde onze jongste dochter Amaranthe heel erg graag filmen. Pasgeleden heeft zij een kookboek van ons gekregen, wat speciaal voor kinderen is. Hierin stond dit drankje met melk en banaan. Inmiddels heeft ze helemaal de smaak te pakken gekregen met koken en bakken. Dat is echt zo ontzettend leuk! De dagen van onze “probleem eter” zijn inmiddels voorbij. Althans meestal dan. Ze lust nog steeds niet alles maar ze probeert gelukkig wel steeds meer.

Ook deze shake wordt regelmatig aangepast. Zo gebruikt ze de ene keer meer banaan of voegt ze ander fruit eraan toe. Ook maakt ze er weleens een milkshake van. Ze gebruikt dan minder melk en voegt een paar lepels roomijs toe. Ik zeg eerlijk dat ik hem op die manier het lekkerste vind. De variant zoals Amaranthe hem op het filmpje maakt, is denk ik wel echt meer voor kinderen geschikt inderdaad. Zowel Jan Willem als ik vinden de smaak namelijk iets te vlak.

recept ontbijt shake met melk en banaan

ontbijt shake met banaan en melk

Kidsproof: shake met banaan en melk

een frisse (ontbijt) shake gemaakt met banaan en melk
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drankje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: banaan, melk, ontbijt shake, shake
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Equipment

  • Blender

Ingrediënten

  • 1 banaan in stukjes
  • 500 milliter melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • ijsblokjes optioneel

Instructies

  • Heel simpel: alles in een blender doen en mengen.
  • TIP: haal de rand van het glas door een beetje citroensap en suiker voor een feestelijke touch.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: je kan eventueel ook de banaan invriezen en deze tegelijkertijd met de melk in de blender fijnmalen. Zo krijg je een dikkere structuur. Ook kan je eventueel de melk vervangen door yoghurt of gebruik een mix van yoghurt en melk. Ook lekker is om de banaan te vervangen voor een handje aardbeien.

Filmpje: hoe maak je deze (ontbijt) shake

ontbijt shake met banaan en melk

Een hele trotse Amaranthe met haar zelfgemaakte bananen shake. Ze wil nog veel meer dingen gaan maken en filmen voor op Familie over de Kook. Je gaat haar dus de komende tijd nog vaker terugzien op de blog.

Andere lekkere kidsproof drankjes om te maken zijn: smoothie met banaan en perzik, citroen ijsthee met gember en munt of de alcoholvrije mojito.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.