Column: grote voorjaarsschoonmaak. Voor het nieuwe nummer van het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkten heb ik weer een nieuwe column mogen schrijven.
Deze keer gaat het over de grote voorjaarsschoonmaak en de aankomende voorjaarsfeestdagen. Als extra’tje deel ik een super lekker Paasrecept van een trifle met advocaat 🙂
Column: grote voorjaarsschoonmaak
Heb jij de voorjaarsschoonmaak thuis al achter de rug? Ik wel hoor! Mijn voorjaarsschoonmaak begint eigenlijk al op 1 januari. Alle Feestdagen zijn dan achter de rug en dan heb ik echt weer zin om het huis van top tot teen onder handen te nemen.
Fris en Fruitig het nieuwe jaar in! Muziekje aan (volume mag dan best een keertje wat harder staan) en gaan met die banaan. Heerlijk! Ze zeggen toch niets voor niets “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Ik sluit mij daar helemaal bij aan.
Ik kan ook nooit wachten tot het qua weer buiten ook weer voorjaar begint te worden. De eerste groene blaadjes aan de bomen, vogeltjes die fluiten, het zonnetje wat gaat schijnen, ramen en deuren die weer open kunnen staan en je bakkie koffie of thee heerlijk in het ochtendzonnetje kan nuttigen. Even verstand op 0 en blik op oneindig.
Zelf merk ik ook dat ik oprecht vrolijker ben wanneer het zonnetje schijnt en de temperaturen weer omhoog gaan. 30+ graden hoeft voor mij niet. Daarom is het voorjaar ook zo ontzettend lekker. Niet te warm en (hopelijk) niet te koud.
Qua recepten krijg ik ook weer super veel inspiratie om aan de slag te gaan. Heerlijke salades, zomerse stamppotten (ja, stamppotten kunnen het hele jaar) en onze oudste dochter gaat aan de slag met fruitige mocktails.
Het voorjaar betekend natuurlijk ook dat de lentefeestdagen eraan komen zoals Pasen, Suikerfeest en Koningsdag. Daarom heb ik voor jou een heerlijke Paastrifle met verse aardbeien en advocaat.
TIP: wil je de trifle voor kinderen maken? Vervang de advocaat dan voor gele vla.
Recept Paastrifle met verse aardbeien en advocaat
Trifle met aardbeien en advocaat
Equipment
- 4 mooie glazen
Ingrediënten
- 4 plakjes cake vrij dik gesneden
- 400 gram aardbeien
- 100 gram advocaat
- 250 gram mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 perssinaasappel
- munt optioneel
Instructies
- Prak 200 gram aardbeien tot een moes en snijd de andere 200 gram in partjes. (uiteraard zonder de kroontjes)
- Meng in een kom de mascarpone met de advocaat, vanillesuiker en sap van een halve perssinaasappel.
- Snijd de plakjes cake in blokjes.
- Voor het maken van de trifle begin je met een laagje aardbeienmoes. Leg daarop de stukjes cake, (mag je even aandrukken) daarop gaat het advocaat-mascarpone mengsel en daaroverheen verdeel je de partjes aardbei. Garneer eventueel met een klein takje munt.
- TIP: ook lekker met nog een toef slagroom en extra advocaat eroverheen.
Paastrifle met verse aardbeien en advocaat
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.