Koningsdag trifle met mandarijn, mango en perzik

Koningsdag trifle met mandarijn, mango en perzik
Deel met je vrienden:

Koningsdag trifle met mandarijn, mango en perzik. Eet eens iets anders lekkers op Koningsdag dan een oranje tompouce. Deze speciale Koningsdag trifle maak je nog sneller klaar dan dat je in de rij gaat staan voor een paar tompoucen.

Uiteraard is deze “Koningsdag” trifle ook lekker de rest van het jaar.

koningsdag trifle met mandarijn en perzik

Koningsdag trifle

Voor deze Koningsdag trifle gebruik ik zowel vers fruit als fruit uit blik. Een “quilty pleasure” van mij zijn mandarijntjes uit blik. Dat vond ik als kind al super lekker en nog steeds kan ik daar erg blij van worden. Ik eet ze heel graag met een bolletje ijs en slagroom. Verder gebruik ik ook nog perzik uit blik. Dat vond ik als kind eigenlijk helemaal niet lekker maar nu ineens wel.

Voor het mascarpone mengsel gebruik ik dan wel weer vers gepureerde mango. Er gaat wat mij betreft niets boven de smaak van een verse mango. Je zou eventueel ook kant en klare blokjes mango uit de diepvries kunnen gebruiken. Laat deze dan wel eerst ontdooien voordat je ze gaat pureren.

Wil je liever allemaal vers fruit gebruiken dan kan dit uiteraard ook!

Hoe maak je de trifle

@familie.over.de.kook

Zoek jij nog een leuk recept voor Koningsdag? Kijk voor het recept op www.familieoverdekook.nl

♬ origineel geluid – familie.over.de.kook

Recept Koningsdag trifle met mandarijn, mango en perzik

koningsdag trifle met mandarijn en perzik

Koningsdag trifle met mandarijn, perzik en mango

Eet op Koningsdag eens iets anders dan een tompouce en maak deze Koningsdag trifle met mandarijn, perzik en mango
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Nagerecht, toetje, voor bij de thee of koffie
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: Koningsdag, mandarijn, mandarijntjes, mango, perzik, trifle
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glazen

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 haverkoekjes of 5 of 6 😉
  • 1/2 sinaasappel sap nodig
  • 1 mango geschild en in blokjes gesneden
  • 6 perziken uit blik in stukjes gesneden
  • 1 blik mandarijntjes
  • 3 blaadjes verse munt fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Pureer in een mengkom de verse mango met het sap van een halve sinaasappel. Spatel hier de mascarpone en vanillesuiker doorheen.
  • Sla de haverkoekjes in een diepvries zakje met een deegroller tot kleine stukjes. (je kunt ook de koekjes fijnhakken met een mes of fijnknijpen tussen je handen)
  • Vul de glaasjes tot de helft met het mango-mascarpone mengsel. Verdeel daaroverheen de verkruimelde haverkoekjes en daaroverheen de stukjes perzik en mandarijntjes.
  • Bestrooi eventueel de trifle met een beetje fijngesneden verse munt
  • TIP: wil je jezelf helemaal verwennen? Spuit dan nog een dot slagroom over de trifle.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

TIP: maak de trifle niet van te voren klaar. De haverkoekjes worden dan veel te sompig en dat is echt niet lekker. Je zou in plaats van haverkoekjes ook lange vingers of stukjes cake kunnen gebruiken.

Trifle met mandarijn, mango en perzik

Koningsdag trifle met mandarijn, perzik en mango

Andere lekker trifle recepten

Eet jij net zoals ons graag een trifle? Probeer dan ook eens de volgende trifle recepten. Trifle met advocaat en aardbeien, trifle met brownie en salted caramel of maak de trifle met lange vingers en zomerfruit compote.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.