Column: tips voor een smakelijk voorjaar met verse kruiden

Column: tips voor een smakelijk voorjaar met verse kruiden

Column: tips voor een smakelijk voorjaar met verse kruiden. Iedereen kan thuis zelf verse kruiden kweken. Duik daarna de keuken in om allemaal lekkers ermee te maken.

Voor het nieuwe nummer van het magazine Lekker Doen van Dirk Supermarkten heb ik weer een nieuwe column mogen schrijven.

Column: tips voor een smakelijk voorjaar met verse kruiden

De lente is langzaamaan weer begonnen en de zon begroet ons met warme zonnestralen. Wij gaan de tuin weer voorjaarsklaar maken en daarin mogen verse kruiden niet ontbreken. Denk overigens niet dat onze kruidentuin formaat moestuin is. Ik heb gewoon een paar bakken in de tuin staan waar ik verse kruiden in zet. Zelfs als je maar een kleine tuin hebt kun je overigens al je eigen mini-kruidentuin maken. 

Neem bijvoorbeeld verse seizoensgroenten zoals asperges, wortelen en paprika. Leg ze op een bakplaat, besprenkel alles met een olijfolie, bestrooi met een snuf peper, zout, chilivloken, beetje honing en rooster ze in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten. Hak verse kruiden fijn zoals peterselie, rozemarijn en munt. Wanneer de groenten uit de oven komen verdeel je er de verse kruiden over en je hebt een heerlijk én gezond bijgerecht. Dit gerecht past overigens ook prima bij een paasbrunch. 

TIP: ik kook de asperges altijd even 3-4 minuten voor. 

Nog een leuke tip om verse kruiden te gebruiken is het op smaak brengen van water. Vul een grote kan water, voeg hier een paar takjes verse kruiden aan toe en voeg wat vers fruit toe zoals sinaasappel, citroen of limoen. Ijsblokjes erbij en genieten maar. 

Geniet van een prachtig voorjaar en maak smakelijke gerechten met seizoensgroenten, seizoensfruit en heerlijke verse kruiden. Als afsluiter heb ik nog een heerlijk broodje gezond voor je met gebakken ham en kruidenmayonaise.

Recept broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise

broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise

Broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise

Til je lunch naar een hoger niveau en maak dit heerlijke broodje gezond met gebakken ham en kruidenmayonaise.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: broodje gezond, gebakken ham, ham, kruidenmayonaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 boterhammen ik gebruikte speltboterhammen
  • 100 gram ham soort naar eigen smaak
  • 2 plakken 30+ kaas ik gebruikte Maaslander 30+
  • 12 plakjes komkommer
  • flinke hand rucola
  • handje kiemgroenten ik gebruikte milde kiemgroenten
  • klein scheutje olie

KRUIDENMAYONAISE

  • 3 eetlepels light mayonaise flinke eetlepels gebruiken
  • 2 theelepels citroensap
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • klein handje peterselie fijngehakt
  • 7 stengels bieslook fijngehakt
  • 8 blaadjes basilicum fijngehakt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenmayonaise.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ham kort goudbruin.
  • Rooster ondertussen ook de boterhammen.
  • Smeer de 4 boterhammen in met een laagje kruidenmayonaise. 
  • Beleg twee boterhammen met sla, plakjes komkommer, kaas, gebakken ham en kiemgroenten.
  • Leg de andere boterhammen erop, snijd eventueel diagonaal doormidden en eet smakelijk! 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer