Chocolade koeken met kruidnoten

Chocolade koeken met kruidnoten

Chocolade koeken met kruidnoten. Deze heerlijke Sinterklaas koeken zijn super knapperig van buiten en ietwat smeuïg van binnen.

Het duurt ongeveer 10 minuten om ze te maken. Dan moeten ze een kwartiertje de oven in. Daarna komt het lastigste gedeelte…..ze moeten eventjes afkoelen voordat je je tanden erin kunt zetten.

Chocolade koeken met kruidnoten

Bestrooi vlak voor serveren eventueel met een beetje poedersuiker.

Chocolade koeken

Voordat dit recept online kwam heb ik denk ik wel 100 verschillende koeken gebakken. Iedere keer was ik net niet tevreden over de structuur. Te knapperig, te droog, te smeuïg! Tot nu! Nu zijn de koeken naar onze smaak echt perfect.

Behalve chocolade gebruik ik ook nog cacaopoeder. Dit geeft extra chocoladesmaak aan de koeken. Omdat onze meiden niet van pure chocolade houden gebruik ik stukjes melkchocolade.

Je kunt uiteraard ook pure chocolade gebruiken of witte chocolade. Ook lekker is om verschillende soorten chocolade te gebruiken.

Kruidnoten

De kruidnoten geven aan deze koeken extra smaak én extra structuur. Hak de kruidnoten met een mes in stukjes.

Je kunt de kruidnoten ook in een diepvrieszakje doen en met een deegroller in stukjes slaan. Zorg er alleen wel voor dat je ze niet te fijn slaat. Het lekkerste is namelijk wel als je ook wat grotere stukken overhoudt.

Ben jij ook zo verzot op kruidnoten? Probeer dan ook eens de kruidnoten dadelballetjes, de tiramisu met kruidnoten en mandarijn of de Sinterklaas muffins met kruidnoten.

Recept chocolade koeken met kruidnoten

Chocolade koeken met kruidnoten

Chocolade koeken met kruidnoten

Heb je kruidnoten over of wil je gewoon iets lekkers maken met kruidnoten? Maak dan absoluut een keertje deze chocolade koeken met kruidnoten. Smullen maar!
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: chocolade koeken, chocolade koeken met kruidnoten, koeken, kruidnoten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 3/4 theelepel maïzena
  • flinke snuf zout
  • 75 gram kruidnoten in stukjes gehakt
  • 75 gram chocolade in stukjes gehakt
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1/2 theelepel kaneel of speculaaskruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de baksoda, maïzena, zout, cacaopoeder en kaneelpoeder.
  • Mix de boter met de suiker luchtig voor een paar minuten. (het zal lichter van kleur worden) Voeg dan het ei toe en mix tot het ei opgenomen is.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel mengsel toe en mix kort door elkaar. Mix dan kort de chocolade en kruidnoten erdoorheen. Spatel eventueel alles goed door elkaar.
  • Maak met je hand 6 bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. (niet teveel rollen…het deeg moet net aan een bolletje zijn)
    TIP:Je kunt eventueel een eetlepel gebruik om het deeg eruit te scheppen. Gebruik dan echt een flinke eetlepel en rol vervolgens kort in je handen.
  • Bak de koekje voor 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en druk de koeken met een spatel voorzichtig ietsjes platter. Bak ze nog eens voor 3-5 minuten.
    Laat de koeken vervolgens op een rooster afkoelen.
  • En dan….aanvallen maar. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Chocolade koeken met kruidnoten

chocolade koeken met kruidnoten

Koop gerust extra kruidnoten dit jaar want dan kan je nog langer genieten van al dat Sinterklaas lekkers 🙂 Ook lekker is om chocolade kruidnoten of truffel kruidnoten te gebruiken. Heb je nu geen kruidnoten meer in huis maar wil je wel deze chocolade koeken maken? Je zou ook stukjes speculaas kunnen gebruiken.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.