Heb je kruidnoten over of wil je gewoon iets lekkers maken met kruidnoten? Maak dan absoluut een keertje deze chocolade koeken met kruidnoten. Smullen maar!
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de baksoda, maïzena, zout, cacaopoeder en kaneelpoeder.
Mix de boter met de suiker luchtig voor een paar minuten. (het zal lichter van kleur worden) Voeg dan het ei toe en mix tot het ei opgenomen is.
Voeg het zelfrijzend bakmeel mengsel toe en mix kort door elkaar. Mix dan kort de chocolade en kruidnoten erdoorheen. Spatel eventueel alles goed door elkaar.
Maak met je hand 6 bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. (niet teveel rollen...het deeg moet net aan een bolletje zijn) TIP:Je kunt eventueel een eetlepel gebruik om het deeg eruit te scheppen. Gebruik dan echt een flinke eetlepel en rol vervolgens kort in je handen.
Bak de koekje voor 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en druk de koeken met een spatel voorzichtig ietsjes platter. Bak ze nog eens voor 3-5 minuten. Laat de koeken vervolgens op een rooster afkoelen.
En dan....aanvallen maar. Eet smakelijk!
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
chocolade koeken, chocolade koeken met kruidnoten, koeken, kruidnoten