12stuksmie nestjesgekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
1kip bouillonblokje
1uifijngesnipperd
3teentjesknoflookfijngesneden
150gramhamblokjes
1/2theelepeltrassi
1 flinketheelepelsambal badjak
150gramdiepvries doperwtten
zonnebloemolie
pittige satésaus
2 groteeetlepelspindakaasnaar keuze
4eetlepelsketjap manis
1eetlepelsambal badjakminder als je niet van pittig houdt
1/3theelepelknoflookpoeder
1 flinkeeetlepelketchup
snufversgemalen zwarte peper en zout
waternaar eigen dikte toevoegen
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het bouillonblokje erbij en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries doperwten toe en roerbak weer kort mee.
Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar en verwarm tot de mie goed warm geworden is. TIP: wordt de bami te droog? Voeg dan wat zonnebloemolie toe.
Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.
TIP: het is ook erg lekker om nog een fijngesneden prei toe te voegen.